Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
14 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Başkent
Mesajlar
33.815
Seslenildi
2159 Mesaj
Etiketlendi
342 Konu

Standart Fransa'da Hayat Felç Oldu

02 Haziran 2016
1



Fransa'nın en büyük işçi sendikaları konfederasyonu CGT'den yapılan açıklamada, bu akşamdan itibaren geçerli olmak üzere, enerji sektöründe ucu açık grevlerin başlayacağı duyuruldu. Fransa'nın en büyük işçi sendikaları konfederasyonu CGT, ülkede bulunan 19 nükleer santral ve enerji sektöründe de grev kararı alındığını açıkladı. Bu akşamdan itibaren geçerli olacak grevde, hükümet binaları ve işverenler örgütü hedef alınacak.

DUYURUDA ELEKTRİK VE GAZIN KESİLMESİ ÇAĞRISI YAPILDI

Duyuruda, enerji sektörü çalışanlarına, hükümet binaları ve işverenler örgütü MEDEF'e ait binaların elektrik ve gazının kesilmesi çağrısı yapıldı.

Çağrıda ayrıca 19 nükleer santralde üretimin düşürülmesi veya tamamen durdurulması, rüzgar enerjisi tesislerinde de aynı uygulamaya gidilmesi ifadelerine yer verildi.

ÇAĞRI SONRASI 9 NÜKLEER SANTRALDE ÜRETİM DURMUŞTU

CGT'den geçen hafta yapılan çağrı sonrası 9 nükleer santralde üretim durmuş ve 6 bin mega vat üretim kaybı yaşanmıştı.

SNCF DÜN GECEDEN İTİBAREN SÜRESİZ GREVE ÇIKTI

Öte yandan yasa tasarısı protestoları kapsamında Fransa Ulusal Demiryolları (SNCF), dün geceden itibaren süresiz greve çıktı. Grev nedeniyle şehirler arası ulaşımda ve bazı banliyö seferlerinde yüzde 50 aksama yaşanıyor.

Grevden İsviçre, Almanya, İtalya ve İspanya seferi yapan trenler de etkileniyor.

Fransa Ulusal Pilot Sendikası, hafta başında yaptığı açıklamada, haziranda havacılık sektöründe süresiz grevin oylandığını duyurmuş ancak grevin tam olarak ne zaman başlayacağını belirtmemişti.

RATP'DE, 2 HAZİRAN'DA SÜRESİZ GREV BAŞLAYACAK

Geçen hafta sivil havacılık sektöründeki sendikalar da 2-5 Haziran'da büyük bir grev yapacak. Paris ve çevresindeki toplu taşımadan sorumlu RATP'de de 2 Haziran'da gece 03.00 itibarıyla süresiz grev başlayacak.

FRANSA'DA HAYAT FELÇ NOKTASINA GELDİ

Mart sonundan bu yana sendikalar ve hükümet arasında yaşanan çalışma yasa tasarısı gerginliği, Fransa'da son bir haftada neredeyse hayatı felç noktasına getirdi. Rafinerilerdeki eylemler nedeniyle ülkenin birçok kentinde benzin bulmak çileye dönüşmüş, araç sahipleri, benzin istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu.

ONAYLANMASI DURUMUNDA GÜNLÜK AZAMİ ÇALIŞMA SÜRESİ 12 SAAT OLACAK

Tartışmalara neden olan yasa tasarısının onaylanması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek.

TASARI, 8 HAZİRAN'DA SENATO'YA GELECEK

Sendikalar ve işçi örgütleri, hükümetin tasarıyı geri çekmesini, aksi halde geri adım atmayacaklarını söylüyor. Tasarı 8 Haziran'da Senato'ya gelecek. Sendikalar, bu süreye kadar hükümete baskı yapmayı planlıyor.

Bunu hiç unutma Evlat ! Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı;devam edegelen sömürgeceliği ,döktüğü kan,akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur . . .

Aliya İzzetbegoviç


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
02 Haziran 2016
Mesajlar
3
Seslenildi
0 Mesaj
Etiketlendi
0 Konu
Standart Cevap: Fransa'da Hayat Felç Oldu
02 Haziran 2016
2
Daha Beter Olsunlar inşallah
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.