Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
14 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.997
Seslenildi
8368 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu

Yeni AfD, Merkel’in partisini geride bıraktı

05 Eylül 2016
1

AfD, Merkel’in partisini geride bıraktı

Almanya'nın kuzeydoğusundaki meclis seçimlerinde ilk sonuçlara göre Başbakan Angela Merkel'in partisi Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU), oyların yüzde 19'unu alarak 3. oldu.

Alman medyası bu sonucun, CDU’nun tarihinde, Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde aldığı en düşük oy olduğunu duyurdu.
Eyaletteki seçimlerde en yüksek oyu, yüzde 30 ile merkez sol Sosyal Demokratlar aldı.
Göçmen ve İslam karşıtı söylemiyle bilinen sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi ise, yüzde 22 oyla CDU’yu geçerek 2. sırada yer aldı.
Yerel seçimlerden önce Almanya’daki siyasi partiler AfD ile olası bir koalisyona gitmeyeceklerini açıklamıştı.
CDU 2006’dan bu yana eyaletteki koalisyon hükümetinde yer alıyordu. CDU’nun yeni koalisyonda da yer alması bekleniyor.
Sandıktan çıkacak sonuç, Başbakan’ın sığınmacılara yönelik açık kapı politikalarına yönelik kamuoyunun tavrını yansıtacak önemli bir gösterge olarak da değerlendiriliyor.

AFD NASIL BİR PARTİ? İŞTE YANITI

— 2013 yılında görece yoksul güney Avrupa ülkeleri için Almanya destekli kurtarma paketlerine karşı çıkmak üzere Bernd Lucke, Alexander Gaulan ve Konrad Adam tarafından kuruldu.
— Ilımlı olarak görülen Lucke, Almanya'nın euro bölgesinden çıkmasını istiyordu, fakat arkadaşları Lucke'nin yalnızca euro bağlantılı meselelere odaklanılmasını istemesinden mutsuzdu.
— Lucke Haziran 2015'te partinin giderek artan bir şekilde yabancı düşmanı olduğunu öne sürerek görevinden ayrıldı.
— Sağcı Frauke Petry partinin başına geçti.
— 2014'te Almanya'nın doğusundaki Saksonya eyaletinde yapılan seçimlerde yaklaşık yüzde 10 oy alarak, Almanya'da bir bölgesel mecliste sandalye kazanan ilk euro karşıtı parti oldu. Diğer eyalet meclislerinde de sandalye almaya devam ettiler.
— 2014'te Avrupa Parlamentosu için seçilen 7 milletvekilleri vardı. Lucke de aralarında… Ancak yalnızca ikisi partisi üyesi olarak kaldı.
— AfD, AKP'nin de üyeleri arasında yer aldığı Avrupa Muhafazakâr ve Reformcular İttifakı'nın bir parçasıydı. Fakat AfD'nin AP üyesi vekillerinden biri, göçmenlerin vurulmasıyla ilgili yorumlarından ötürü ittifaktan atıldı.
— Parti Mayıs 2016'da İslam karşıtı bir siyaset benimsedi.
— Güney eyaletlerinden birinde parti, bir temsilcinin Yahudi Soykırımı'na çok önem verildiğini söylemesiyle ikiye bölündü.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
03 Ağustos 2016
Bulunduğu yer
Ahmet Altan
Yaş
27
Mesajlar
428
Seslenildi
2 Mesaj
Etiketlendi
0 Konu
Ruh Hali
Coksinirli
Yeni Cevap: AfD, Merkel’in partisini geride bıraktı
06 Eylül 2016
2
Avrupa'da ırkçılık yükseliyor.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj