Malzemeler
2 çorba kaşığı sıvıyağ
300 gram dilimlenmiş tavuk fileto
1/4 su bardağı bamboo shoots (bir sebze türü)
1/3 su bardağı dilimlenmiş mantar
2 çorba kaşığı doğranmış soğan
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı taze zencefil
2 çorba kaşığı cashew fıstığı
2 çorba kaşığı mısır unu
5 su bardağı tavuk suyu
Yanında haşlanıp az yağda pişirilmiş pilav
Zencefil Soslu Ve Fıstıklı Tavuk (Tayland Mutfağı'ndan) Yapılışı
Yağı ve tavuğu bir dakika karıştırın ve diğer bütün malzemeyi ekleyin. İki dakika sonra tavuk suyunu ilave edip, kaynatmaya devam edin. Suyunun yoğun olması için mısır ununu karıştırın. Haşlanıp az yağda pişmiş pirincin üzerine dökerek servis yapın.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Zencefil Soslu Ve Fıstıklı Tavuk
13 Mayıs 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.