Örtülü harcama 1.4 milyara uçtu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın iki koldan yaptığı örtülü ödenek harcamaları 5 ayda 1.3 mliyarı lirayı aştı
Maliye Bakanlığı Ocak-Mayıs dönemi 5 aylık bütçe gerçekleşme sonuçlarını açıkladı.
Rakamlar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın örtülü ödenek harcamalarının fren tutmadığını ortaya koydu. Bütçe verilerine göre, mayıs ayında devlet bütçesinin mal ve hizmetler kaleminden yapılan gizli hizmet harcamaları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 208 oranında artarak 54.1 milyon liradan 166.7 milyon liraya yükseldi.

GEÇEN YILI SOLLAYACAK
Aynı dönemde bütçenin sermaye giderleri kaleminden de yine gizli hizmet adı altında 110 milyon 471 bin lira harcandı. Geçen yıl mayıs ayında sermaye gideri kaleminden örtülü ödenek kullanımı 26 milyon 470 bin lira olmuştu. Böylece sadece mayıs ayında örtülü ödenekten yapılan toplam bütçe harcaması yüzde 243.9 oranında artarak 80.6 milyon liradan 277.2 milyon liraya fırladı. Hükümetin bu yılın ilk 5 ayında örtülü ödenekten yaptığı toplam harcama ise geçen yıla göre yüzde 58 oranında artarak 871 milyon liradan 1 milyar 375 milyon liraya yükseldi. Dolayısıyla bu yıl bu kalemden yapılan yüzde 209.5'lik yüksek artış dikkat çekti.
Bu arada, yılın ilk 5 ayında bütçe referandum yatırımlarının da etkisiyle 11 milyar 494 milyon lira açık verdi. Seçimlerin olmadığı geçen yıl ise bütçe aynı dönemde 9 milyar lira fazla vermişti.
Penia
Şimdi Daha Deliyim

Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Örtülü harcama 1.4 milyara uçtu
16 Haziran 2017
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

1Beğeniler
Normal