Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
14 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.997
Seslenildi
8368 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu

Yni ‘Banka promosyonu harama yakın’

23 Şubat 2019
1

‘Banka promosyonu harama yakın’


Diyanet İşleri Başkanlığı yine şaşırttı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sigara için “Haram’’ açıklamasının ardından, şimdi de 12 milyon emekli başta olmak üzere hemen herkesin aldığı banka promosyon paraları için, ‘’Harama yakın’’ açıklaması yapıldı.

Diyanet, bankaların promosyon olarak verdiği paralar için, “Tam olarak faiz sayılmasa da şüphe var” değerlendirmesi yaptı.

Diyanet Dergisi'nin “Diyanet'e Soralım” bölümünde “Banka promosyonu caiz midir” sorusuna “İşleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de, şüpheden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları ve ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur” cevabı verildi.

FAİZE BENZİYOR
Kamu kurum ve kuruluşlarının, çalışanlarının ücret ve maaşlarını anlaşmalı herhangi bir bankadan alabileceğine dikkat çekilen yazıda şu görüşlere yer verildi:

“Bankaların, bu hizmetleri yürütme konusunda kurum ve kuruluşlarca kendilerinin tercih edilmesi karşılığında, gerek kurum ve kuruluşlara gerekse çalışanlarına vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir.”


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
hıhım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
28 Kasım 2016
Mesajlar
3.458
Seslenildi
359 Mesaj
Etiketlendi
114 Konu
Standart Cevap: ‘Banka promosyonu harama yakın’
23 Şubat 2019
2
haramdı helaldi mekruhtu bunları değil bizlere yıllardır halkımızın cevabını arayıp bulamadıkları şu soruyu cevaplısınlar "sakız çiğnemek orucu bozar mı" gelmişler promosyondan bahsediyorlar
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj