Kalaşnikof’un satışları ikiye katlandı
Ortadoğu'daki çatışmalar Rus silah üreticisi Kalaşnikof'un satışlarını 2016 yılında önceki yıla göre ikiye katlamasını sağladı.
Rus silah üreticisi Kalaşnikof Grup’un satışları geçen sene önceki yıla göre iki katına çıktı. Reuters’ın haberine göre satışların artmasında Ortadoğu’dan gelen talep etkili oldu. 70 yıldır Rus ordusu için AK47 olarak bilinen piyade tüfeğini üreten şirket yeni pazarlar oluşturmak için 2014 ile 2017 yılları arasında 182 milyon dolar yatırım yaptı.
Kalaşnikof Grup’un CEO’su Alexey Krivoruchko önümüzdeki iki yıl bir 182 milyon dolarlık daha yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti. Uluslararası Silah Fuarı’nda konuşan (IDEX) Krivoruchko, “Satışlar 2016 yılında iki katına çıktı. Dronelara ilgi dikkat çekiyor” diye konuştu. Şirket önümüzdeki dönemde 1.500 insanı daha işe almayı planlıyor.
HİNDİSTAN’DA SİLAH FABRİKASI AÇACAK
Krivoruchko’nun verdiği bilgilere göre Kalaşnikof bu sene Hindistan’da da silah fabrikası açacak. Krivoruchko, “Hindistan çok büyük bir pazar” diyor.
Kalashnikov’un yüzde 25’i Rusya’nın savunma şirketi Rostec’e ait. Rostec’in satışları 2015 yılında 19 milyar doları aşmıştı.
Meltem


Üyelik tarihi
14 Aralık 2014
Mesajlar
11.145
Seslenildi
2190 Mesaj
Etiketlendi
310 Konu
Kalaşnikof’un satışları ikiye katlandı
21 Şubat 2017
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter