Gümrük müşavirleri sandığa gidiyor
Gümrük Müşavirleri ve Gümrük Müşavir Yardımcıları 11 Mart Cumartesi günü Lütfi Kırdar Salonu’nda Olağan Genel Kurulu’nu yapmaya hazırlanıyor.





İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Tutar, 9 bin kişinin üyesi olduğu dernekte 3 listenin yarışacağını söyledi. Genel kurulda Gümrük Müşavirleri Yardımcıları ise seçime tek liste olarak girecek.
Sektörün ekonomik büyüklüğüne dikkat çeken Zeynel Tutar, “başta ülke güvenliği olmak üzere, çevre, sağlık ve insan güvenliğini yakından tehdit edecek konuları barındıran bir meslek grubuyuz” dedi.
Devletin vergi toplamasına öncülük ettiklerini vurgulayan Tutar, “Vergi toplamada en önemli katkıyı Gümrük Müşavirleri ve Yardımcıları olarak bizler yapmaktayız” diye ifade ederek, sektörün toplamda 90 bin kişiyi istihdam ettiğini, dolaylı olarak ta bunun 1 milyona tekabül ettiğini vurgulayarak, “Önüne gelen ben bu işe yapabilirim diyerek yapamayacağını yetkililerin bilmesi gerekir” dedi.
Özellikle lojistik sektörünün bizim sektöre dahil olması konusundaki girişimlerden rahatsızlık duyduklarını belirten Tutar, “Müşavir ve Yardımcılarının yaptığı işe lojistik sektörünün talip olmasından rahatsızlık duyuyoruz. Sektörde toplam 90 bin kişi çalışırken, bugüne kadar Gümrük Müşavirleri Yardımcılarının kayıpların hakların verilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Gümrük Müşavirliğinin bir kariyer meslek olarak adlandıran Tutar, “önüne gelenin yapmak için yola çıktığı ama yapamadığı bir meslek grubudur” diyerek, sektörün her önüne gelene açılamayacağını aksi takdirde ülkenin büyük ekonomik sorunların yaşayacağını belirtti.
Teknolojiyi en iyi kullanan sektör olduklarının altını çizen Zeynel Tutar, “Avrupa ve gelişmiş ülkelerle adeta teknoloji alalında yarış içindeyiz. Tüm bunları sektörde kaçağı önlemek adına yapıyoruz. Dolayısıyla devletin vergi toplaması adına kutsal bir görev yapıyoruz “ dedi.