Günümüzde bayanlar bacaklarının görünümüne oldukça önem vermektedir. Backlarda şekil bozukluğu, çarpıklık, incelik ve eğriliklerden dolayı bayanlar etek giyememekte, denize girmekten çekinmekte ve bu durum hastalarda psikolojik bozukluklara yol açmaktadır. Günümüzde çarpık bacak, bacak eğrilikleri ve de bacak inceliklerini düzeltmek için çeşitli çözümler vardır.

Baldır İmplantı Kullanarak Bacak Eğriliği İnceliği Düzeltilmesi

Baldır implantı denilen, bayanlarda göğüslere konulan silikonun bir başka şekil almış halidir. Buna baldır silikonu ya da bacak silikonu ameliyatı(calf implant) da denmektedir. Ameliyatda bacağın iç arka kısmına boylu boyunca silikon yerleştirilerek bacağın hem içe ve arkaya doğru kalın olması, hemde eğriliklerin kamufle olması sağlanmaktadır.

Çarpık bacak estetiği ameliyatı genel ya da sedasyon anestezi altında yapılmakta olup, ameliyat süresi 1-1,5 saat kadardır. Ameliyatda diz arkası doğal kıvrım yerlerinden 4 cm lik bir kesi ile girilmektedir. Bu bölgenin iyileşmesi çok iyi olduğundan belli bir iz kalmamaktadır. Ameliyatda kasları saran zarların altında bir alan açılıp silikon protez yerleştirilmektedir. Sonrasında aynı gün ayağa kalkabilirsiniz, 3-5 gün kadar gerginliğe bağlı hafif ağrılar olacaktır. Bir hafta sonra ağrılar tamamen geçecektir. Şişlikler 1 hafta kadar artacak, sonrasında azalmaya başlayacaktır.

Yağ Enjeksiyonu İle Bacak Eğriliği İnceliği Düzeltilmesi

Eğer eğrilik, dizin hemen kenarındaysa ve alt bacakda kalan yerlerde bir problem yoksa yağ enjeksiyonu yapılarak bu problem ortadan kaldırılabilir. Yağ enjeksiyonu vücudun bir başka alanından alınan yağların özel işlemlerden geçirilerek yine aynı kişide bir başka alana aktarılması işlemidir. Yağ enjeksiyonunda başarı, kullanılan cerrahi malzemeye, yağın alınış ve veriliş biçimine, yağların çeşitli işlemlerden geçirilerek aktarılmasına bağlı olarak değişmektedir.

Aktarılan yağların yaklaşık %40 ı 6 ay sonra kalıcı olarak kalabilmektedir. Bu yüzden bazı durumlarda tekrarı gerekebilir. Özellikle çok miktarda yağ enjeksiyonu yapmak başarıyı arttırmamaktadır. Yağlar liposuction tekniği ile alınmaktadır. Operasyon sedasyon anestezi, ya da genel anestezi tekniği ile gerçekleştirilmektedir. Sıklıkla sedasyon anestezisi tercih edildiğinden, hasta operasyon sırasında birşey hissetmeden, yaklaşık 1,5 saat içinde ameliyat olarak evine gider. Yağların aktarıldığı alanlarda ve yağların alındığı bölgelerde herhangi bir iz kalmaz.

Yağ enjeksiyonu yapılan alanlarda 3-5 gün süren bir şişlik meydana gelecektir. Sonrasında sonucu 1 ayda görebileceksiniz, ancak 6 aya kadar yağlar bir miktar eriyecek ve 6 ay sonra kesin sonuç ortaya çıkacaktır. Bazen duruma göre 6 ay sonrasında tekrar gerektirebilir.

Kalıcı Dolgu İle Bacak Eğriliği İnceliği Düzeltilmesi

Eğer bacakta sadece diz içinde incelik eğrilik varsa kalıcı dolgu kullanarak ameliyatsız olarak eğrilik düzeltilebilir. Ömür boyu kalıcı dolgu lokal anestezi altında bacağa enjekte edilmektedir.

Enjekte edilen yerde hafif bir şişlik olur, hemen normal hayatınıza dönebilirsiniz. Eğer bacağınızın tamamında incelik varsa ve dolgu düşünüyorsanız, dolgu miktarı fazla olacağından maliyetin aşırı artması nedeniyle pratik bir uygulama değildir. Sedece diz çevresi için pratik bir yaklaşımdır.

Alıntı