SÜRMENE - ARAKLI ARASINDA SİLAHLI VE TAŞLI SALDIRI

Rize Şehir Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından İstanbul'a dönmek için Rize'den ayrılan Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse kimliği ve kaç kişi oldukları bilinmeyen kişi ya da kişilerce Sürmene-Araklı arasında silahlı ve taşlı saldırıda bulunuldu.

ŞOFÖR HASTANEYE KALDIRILDI

Silahlı ve taşlı saldırıda Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün ön camının tamamen kırıldığı şöför Ufuk Kıran'ın yaralı olarak polis otosuyla hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, oyuncuların durumunun iyi olduğu gözlendi.

Sarı lacivertli oyuncular, polis otolarıyla Trabzon Havaalanı'na götürüldükten sonra özel uçakla İstanbul'a geldi. Fenerbahçe kafilesini İstanbul'da çoşkulu bir kalabalık karşıladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Fenerbahçe'yi taşıyan otobüsün şoförü Ufuk Kıran'ın baş kısmında mermi izine rastlandığını belirterek şöyle konuştu:

"YÜZ KEMİĞİ ÜZERİNDE SOL TARAFTA KURŞUN GİRİŞ YERİ VAR"

"Üzücü bir olayın sevindirici yönü, şoförümüzün sağlık durumunun şu anda stabil, hayati fonksiyonlarının tamamen normal olması. Bir miktar kanaması vardı ağız içinde, o kanama durmuş durumda. Şu anda hastamızın bilinci hakkında kesin bir şey diyemiyorum. Genel olarak vücudunun başka yerinde bir travma yok. Sadece yüz kemiği üzerinde sol tarafta bir kurşun giriş yeri var ve onun da hemen altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Dolaysıyla muhtemelen bir silah yaralanması olarak değerlendirildi. Tabi ağız içinde de bir metal parçası da aldık, incelemek üzere emniyet güçlerimize teslim edildi. Bununla ilgili daha sonra emniyet güçleri bir açıklama yapacaktır. Biz hastamızı şu anda yoğun bakım ünitesine alacağız, takibini yapacağız. Genel durumu iyidir."

VALİ: HAYATİ RİSKİ ATLATMIŞ DURUMDA

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise, "Olay yerinde olayın faillerine ilişkin arama tarama çalışmalarımız devam ediyor. Bu üzücü olayda tesellimiz şoförümüzün sağlık durumunun iyiye gitmesi. Cerrahi müdahaleye gerek görülmeden yoğun bakım ünitesine alınacak. Şu anda hayati riski atlatmış durumda. Tekrar şoförümüze geçmiş olsun diyorum" dedi.