Çok parlak renkler yerine mat tonları kullanın. Tersi bir durumda fotoğraflarda çok parlak çıkmanıza neden olabilir..

Fondoteninizi boyun renginize uyan natürel tonlarda seçebilirsiniz.

Yuvarlak bir yüze sahipseniz allığı elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru ve şakaklara sürerek daha ince görünebilirsiniz. Köşeli bir yüzde ise allık elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt-yan sınırına sürülmeli.

Gözler yüzün en dikkat çekici bölgelerinden biridir. Göz makyajınızı yaparken açık renk farınızı göz kapağına sürdükten sonra gölge yapacağınız renkte far ile göz kapağının bitiminden kaşa paralel çukurluğa hafifçe sürün..

Kirpikler.. Bakışlarınıza yoğunluk veren dolgun kirpikler için yapışkanlı ve son derece natürel duran takma kirpikler kullanabilirsiniz. Böylece çok daha etkileyici bakışlara sahip olacaksınız.

Dudaklarınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız rujunuzu uygun renkte bir dudak kalemi ile ortadan uçlara doğru dudaklarınızı çevreleyin. Dudaklarınız ince ise açık renk rujlar kullanarak dudağınızı daha dolgun gösterebilirsiniz. Aynı şekilde kalın dudaklar da koyu renkli rujla ince gösterilebilir.

Son Rütuşlar

Düğünün ilerleyen saatlerinde makyajınızın bozulmaması için makyaj fiksleme spreyi ile makyajınızı sabitleyebilirsiniz. Kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir yakınınıza pudra allık ve rujunuzu vererek makyajınızı tazeleyebilirsiniz..