Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Gülfem
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
14 Haziran 2016
Bulunduğu yer
Yıldızların çiçeklere göz kırptığı yerden
Mesajlar
6.914
Seslenildi
664 Mesaj
Etiketlendi
127 Konu
Ruh Hali
Capcanli

icon29 Takıml Elbise Seçmenin 8 Altın Kuralı

12 Aralık 2016
1

Erkek Takım elbise iş yaşamında her erkek için önemli ihtiyaçların başında gelir. Uygun model ve renk seçimi bizi olumlu yönde etkilerken, üzerimizde şık durmayan bir takım elbise tüm algıları tersine çevirebilir.Takım elbise seçerken dikkat edilmesi gereken 8 altın kuralı sizler için araştrdık:

Takım elbise seçiminde çoğunlukla siyah ve lacivert renkler tercih edilir. Koyu renkli takım elbiseler, açık renklere oranla daha ince ve uzun gösterir. Bu renkler her zaman için daha ciddi ve karizmatik algılanır. Alternatif renkler de daha enerjik bir görünüm için tercih edilebilir.

Renk seçiminden sonra ilk dikkat edilmesi gereken nokta ceketin duruşudur. Ceketin omuz kısımları tam oturmalı, bel kısmı bedeni sarmalıdır. Ceket, düğmeleri kapalıyken bile rahat hissettirmelidir. Ceketin bel kısmı fazla sıkı ise düğmelerin iki yanında “X” şeklinde çizgiler oluşabilir. Ceketin rahat olup olmadığını kontrol etmenin en iyi yolu, kollarınızı yukarı doğru kaldırarak test etmektir. Ayrıca geniş omuzlu erkekler vatkasız ceketleri, fit görünmek isteyen erkekler ise vatkalı ceketleri tercih etmelidir.

Ceketin yırtmacı yere dikey şekilde durmalı ve kapalı olmalıdır. Şık bir stil için takım elbise seçerken ceketin kol boyunun, el bileğinden 1 cm daha uzun olmasına özen gösterilmelidir.Gömleğiniz ile ceketinizin kol uzunlukları arasında 1,5 ile 2 santimetre fark olmalıdır. Daha etkili bir görüntü için uzun boylu erkekler; tercih ettikleri ceketin düğme sayısının fazla olmasına, orta boylu erkekler ise gövde kısmının olduğundan uzun ve kusursuz görünmesi için ceketin düğme sayısının az olmasına dikkat etmelidir.

Yelekli bir takım elbise seçiyorsanız, yeleğinizin göğüs kısmı bedeninize oturduğunda belinizde gevşeklik hissi olmamasına özen gösterin. Yelek, pantolonun kemer kuşağını örtecek uzunlukta olmalı, uçları kalça kemiğinize uzanmadan bitmelidir.

Çizgili ya da kareli takım elbiselere uygun gömlek seçiminde sade bir şıklık oluşturmak için açık renklerde düz gömlekler tercih edilmelidir. Eğer sade bir takım elbise tercih edilecekse gömlek ya da kravat öne çıkacak renk ve desenlerden seçilerek, uyumlu bir görüntü oluşturulabilir. Etkili ve sade bir görüntü için sadece tek bir ürünün öne çıkacak renk ve desende olmasına dikkat edilmelidir.

Takım pantolonu seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk nokta bedeninin belde rahatlık sağlayacak şekilde vücuda tam oturmasıdır. Özen gösterilmesi gereken bir diğer ayrıntı ise pantolon ütü çizgisinin ayaktayken diz kapağı hattını dikey olarak ortalamasıdır. Bu sayede kusursuz ve özenli bir görünüm oluşturulur.

Uzun boylu erkekler düz takım elbisenin yanı sıra kareli, orta boylu erkekler ise boyuna çizgili ya da düz takımları tercih etmelidir.

Takım elbiseler, şık bir saat, sade kol düğmeleri, rahat bir ayakkabı, deri kemer ve uygun bir kravat ile

Yusuf bunu beğendi.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
04 Şubat 2016
Mesajlar
6.322
Seslenildi
261 Mesaj
Etiketlendi
48 Konu
Standart Cevap: Takıml Elbise Seçmenin 8 Altın Kuralı
12 Aralık 2016
2
bilmediğimiz neler varmış takım elbise alırken ben çabuk beğenirim fazla dolaşmayı da sevmem elbise alırken..
bilgileriniz için teşekkürler. @Gülfem..
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj