Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Kaldırım Lehçesi
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Nyenaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
01 Nisan 2015
Bulunduğu yer
"Orada.." (:
Mesajlar
26.918
Seslenildi
1088 Mesaj
Etiketlendi
93 Konu
Ruh Hali
Kotucocuk

Standart Refsan Denilen Hayvan

24 Kasım 2015
1

Refsan Denilen Hayvan
Bunun için: Semender denilen hayvanı al ve temiz bir çömleği siyah Öküz ün içyağı ile yağladıktan sonra, bu hayvanı çömleğin içine koyup, Öküz ün kanını çömleğin içine dök. Sonra çömleği Sığır gübresinin içine göm ve kırk (40) gün beklet. Kırkbirinci (**.) gün çömleği çıkar. Göreceksinki o hayvandan acaip bir yaratık olmuştur. Başı Öküz başı gibi gövdesi ise Balık gövdesi gibidir. Bu hayvana Yunanca Refsan derler. Hayvan gözünü açar açmaz üzerine Öküz kanı dök. Yedi gün Öküz kanı ile besle. Zira bu hayvan sadece Kan içer. Sekizinci gün hayvanın başını Kamış ile kesip, kanını bir kap içine koy. Bu kanı gümüş Pota da erittikten sonra, taksim ederek saklarsan, ala Zehebi İbriz ( Halis Altın ) olur.
Bu hayvanın başını üzerinde taşırsan, seni görenler öyle korkarlarki, korkusundan kaçacak yer ararlar. Seni Cinni lerden veya İfrit lerden zannederler .
Bu hayvan şu şekildedir :

( Boğazında kamış var )
Başı Öküz başı gibi olan bu hayvanı alıp, Buğday samanının içinde Sığır sidiği saçarak kırk gün beklet. Kırk günden sonra, başı Kuş başına, ayakları Bargir ayağına benzer.
Resimde görüldüğü gibidir :


( Boğazında kamış var )
Bu hayvanı Kamış ile kesip, kanını bir pamuklu beze aldıktan sonra, bu bezi kuş uçan bir mekanda tutsan, o bezin üzerinden geçen her kuş o an yere düşer. El ile avlamak dedikleri budur. Anla ! İrşad olursun .

Kaldırım Lehçesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neden yağıyorsun yağmur?
Neyi ıslatmak istiyorsun?
Cadde ıslak sokak ıslak; Islatmak istediğin gözlerimse;
Onlar zaten ıslak!
Üyelik tarihi
20 Kasım 2015
Yaş
34
Mesajlar
1.581
Seslenildi
122 Mesaj
Etiketlendi
26 Konu
Ruh Hali
Mahsun
Standart Cevap: Refsan Denilen Hayvan
24 Kasım 2015
2
Onu bunu bilmem de refsan ile bir ara çalıştık biz
Hem bu hayvanın görüntüsü yok artık
Nyenaira bunu beğendi.
Aşk kısa bir sözcüktü,ben uzun cümlelerle sevmiştim seni..

Ve sonbahar sinsice yaklaşarak peşinde köpek gibi bir yalnızlığı üstüme sürüklüyor yine
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj