Google Chrome Yükselişi Sürüyor

İnternet tarayıcılarının Mayıs ayı raporlarında Google Chrome'un yükseldiği görülürken İnternet Explorer düşüşünü sürdürdü.



İnternet tarayıcıları ile ilgili her ay açıklanan istatistikler Mayıs ayında da benzer bir gelişme gösterdi. Mayıs ayı ile birlikte yaşanan gelişmelerde Google Chrome'un yükseldiği görülürken İnternet Explorer'da hızlı düşüş devam etti.

Konuyla ilgili elde edilen verilerde Google Chrome'un dünya genelinde yüzde 45'lik bir kullanım oranının olduğu ve bu oran ile birlikte dünya genelinde en çok kullanılan internet tarayıcısı olma özelliğine sahip olduğu belirtilirken bir önceki ayda Google Chrome'un pazardaki payı yüzde 41.6 olurken, bir aylık süre içerisinde yüzde 3.4'lük bir artış yaşayan Google Chrome hızlı bir şekilde yükselişini sürdürüdü.

IE'den Vazgeçiliyor


Bu konuda düşüşe geçen İnternet Explorer'da Mayıs ayında durumda herhangi bir yükseliş yaşanmadı. Bir önceki ayda yüzde 41.37 kullanım oranı bulunan İnternet Explorer Mayıs itibariyle birlikte yüzde 38. 6'ye kadar gerilemiş durumda. Firefox, Safari gibi tarayıcılarda ise çok düşük oynamalar görülürken Google Chrome ve İnternet Explorer'daki önemli farklar dikkatlerden kaçmadı .

Google Chrome'un Google tarafından kullanıcılara sunulması pek çok özelleştirilebilir yeteneğin bulunması ve pratik kullanımı kullanıcıların Google Chrome kullanmasını sağlarken İnternet Explorer'ın en son gelişmelere ayak uyduramaması ve kullanıcılar tarafından çok yavaş bulunması bu konuda istatistiklerin sürekli Google Chrome'da lehine olmasını sağlıyor.


Teknoloji Haberleri -