18 Haziran 2020 Perşembe Günün | Patatesli Antrikot



-Zeytinyağı
-2 adet soğan
-2 – 3 adet patates
-4 adet antrikot
-4 diş sarımsak
-3 – 4 adet domates
-1 çay kaşığı toz şeker
-Tuz
-Karabiber
-Taze kekik


-Antrikotlarınızı iki yağlı kağıt arasına alın ve bir et döveceği yardımıyla hafif dövün.
-Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
-Isınan tencerenizin içerisine antrikotları alın.
-Tuz ve karabiber serpip iki tarafını da mühürleyin.
-Etleriniz renk alınca kenara alın.
-Soğan ve patatesleri halka olacak şekilde ince dilimleyin.
-Domatesleri küp küp doğrayın.
-Tencerenizin içerisine zeytinyağı ilave edin.
-Dilimlediğiniz soğanı tabana dizin.
-Üzerine patateslerin yarısını dizin.
-Etleri yerleştirin ve kalan patatesleri etlerin üzerine gelecek şekilde dizin.
-İnce doğradığınız sarımsakları ekleyin.
-Üzerlerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin.
-Doğradığınız domatesleri ve toz şekeri ekleyin.
-Tencerenizin kapağını kapatın ve 1 saat kısık ateşte pişmeye bırakın.
-Yemeğinizin pişmesine 15 dakika kala taze kekikleri serpiştirin ve pişirmeye devam edin.