-Zeytinyağı
-2 adet soğan
-2 – 3 adet patates
-4 adet antrikot
-4 diş sarımsak
-3 – 4 adet domates
-1 çay kaşığı toz şeker
-Tuz
-Karabiber
-Taze kekik
-Antrikotlarınızı iki yağlı kağıt arasına alın ve bir et döveceği yardımıyla hafif dövün.
-Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
-Isınan tencerenizin içerisine antrikotları alın.
-Tuz ve karabiber serpip iki tarafını da mühürleyin.
-Etleriniz renk alınca kenara alın.
-Soğan ve patatesleri halka olacak şekilde ince dilimleyin.
-Domatesleri küp küp doğrayın.
-Tencerenizin içerisine zeytinyağı ilave edin.
-Dilimlediğiniz soğanı tabana dizin.
-Üzerine patateslerin yarısını dizin.
-Etleri yerleştirin ve kalan patatesleri etlerin üzerine gelecek şekilde dizin.
-İnce doğradığınız sarımsakları ekleyin.
-Üzerlerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin.
-Doğradığınız domatesleri ve toz şekeri ekleyin.
-Tencerenizin kapağını kapatın ve 1 saat kısık ateşte pişmeye bırakın.
-Yemeğinizin pişmesine 15 dakika kala taze kekikleri serpiştirin ve pişirmeye devam edin.
Damla
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8368 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
18 Haziran 2020 Perşembe Günün | Patatesli Antrikot
18 Haziran 2020
18 Haziran 2020 Perşembe Günün | Patatesli Antrikot
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Years and years.