Hz. Nuh:
“Ey toplumum! Allah`a kulluk ve ibadet edin. Sizin ondan başka tanrınız yok. ”Araf 59
- Andolsun ki Nûh'u elçi olarak kavmine gönderdik de dedi ki: "Ey kavmim! Allah'a kulluk edin sizin O'ndan başka bir ilâhınız yoktur. Doğrusu ben, üstünüze gelecek büyük bir günün azabından korkuyorum." -
Burada yine çevirmen farkı ortaya çıkıyor. Tanrı Türkçe bir kelimedir, ilah ise arapça bir kelimedir. O dönemlerde kendi halklarına hitaben konuşan peygamberler Allah'tan bahsederken Tengri kelimesini kullanmazlar. Kendi halkının dilinde yaratıcı kelimesinin karşılığı ne ise onu kullanırlar. Dinler öncesinde insanlar bu tanımlamayı yaparken kendi dillerindeki kelimeyi kullanırlardı. Fakat İslamiyet geldikten sonra İsevilik ve Musevilik dini ve tüm dillerdeki karşılıkları feshedilerek, yerine son ve en modern din olan Muhammedilik kültürüne ait olan Allah ve diğer 98 ismi getirildi. Bu 99 isim, insanlara resmen tebliğ edilen isimlerdir. Allah'ın diğer isimleri ise ayrı bir bahis konusudur. Hz. Şuayb ile ilgili ayetin de benzer açıklaması vardır.
Tanrımız Allah oldukça,Tanrı kelimesinin korkulacak bir tarafı yok.Görüldüğü gibi Kuran’da Tanrı kelimesi onlarca kez geçmektedir.
Demem o ki, tarifte kullanılan tanrı ve ilah kelimeleri ölçü değildir, yeterli değildir. Şimdi sen müslümansın ama cemiyette cümlenin içerisinde tanrı kelimesini kullandın. Farkındaysanız müslümanlar bunu kullanmazlar ve bir insanın tanrı kelimesini kullandığını duyunca akıllarda soru oluşur. Acaba bu adam müslüman mı? Belki sorar ve müslüman olduğu cevabını bile alabilir. Fakat neden tanrı diyorsun? Bu kelimenin mazisi belli bir kere. Allah yerine tanrı kelimesini kullanmak, onu eski adetlerdeki sınıflandırmaya sokmakla eş değerdir. İnsan ne yaptığının farkında olmaz. Mitolojik tanrıların bile özel isimleri var. Ama hangi tanrıdan bahsedildiğini belirtmek adına özel isimlerini kullanırlar. Neden? Çünkü bir sürü tanrıları var heriflerin. Hindistan'da binlerce tanrı var. Hepsinin ayrı ismi var. Bu isimler zaruridir. Allah'a ise kimse isim koymamıştır. Onu kimse yaratmamıştır. Doğmamış, doğurulmamıştır. Bize bildirdiği ve bildirmediği her vasfıyla kendine özgüdür. Merdivenden düştüm, organım kırıldı diyor musunuz? İyi ama hangi organ bu? Kolun mu, bacağın mı, kafan mı? Hepsi organ ama isimleri ne bunların? Bir insanla tanıştım, adı önemli değil, nasılsa insan diyebiliyor muyuz? Adı ne bunun adı?
Bizim yaratıcımız tek olan Allah'tır. Onun bildirmediği ve istemediği isimlerden uzak dururuz. Bize onun bildirdikleri yeter.
Arif

Üyelik tarihi
06 Şubat 2015
Bulunduğu yer
İstanbul
Mesajlar
2.481
Seslenildi
412 Mesaj
Etiketlendi
166 Konu
Cevap: Allah'a Tanrı Demek.
24 Kasım 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter

152Beğeniler

Hybrid-Şeklinde