-Eğer hamuru kendiniz açarak bir tatlı hazırlıyorsanız tereyağı kullanmalısınız. Böylelikle hem hamurunuzun kıvamı daha güzel olur hem de tatlınız daha lezzetli olur.
-Hamurunuzu açarken oklavanıza ya da merdanenize yapışmasın istiyorsanız hamurunuzu ara ara unlamalısınız.
-Revani ya da yoğurt tatlısı gibi yumuşak kıvamlı tatlılar yapıyorsanız mutlaka soğuduktan sonra dilimlemelisiniz. Aksi takdirde tatlınız dağıtılabilir.
-Eğer kuruyemişi bir tatlı hazırlıyorsanız kuruyemişlerinizi kavurmadan kullanmalısınız.
-Hazırladığınız tatlı hamurlarınızın içine bir tutam kadar tuz koyarsanız tatlınız daha da lezzetli olur.
-Eğer tatlınız şekerlendi ise atmak yerine tatlınızı süt dolu bir kaba alın ve en az iki saat bekletin. Hem şekerlenme ortadan kalkacak hem de süt tatlınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
-Hazır yufka ile yapacağınız hamur tatlılarınızın daha çıtır olmasını istiyorsanız yufkaların üzerine birer damla limon sıkabilirsiniz.
Nutella


Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali

Tatlı hamur işi yapmanın püf noktaları
16 Şubat 2019
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
07 Ucu Olan bunu beğendi.