Tatlı hamur işi yapmanın püf noktaları



-Eğer hamuru kendiniz açarak bir tatlı hazırlıyorsanız tereyağı kullanmalısınız. Böylelikle hem hamurunuzun kıvamı daha güzel olur hem de tatlınız daha lezzetli olur.
-Hamurunuzu açarken oklavanıza ya da merdanenize yapışmasın istiyorsanız hamurunuzu ara ara unlamalısınız.
-Revani ya da yoğurt tatlısı gibi yumuşak kıvamlı tatlılar yapıyorsanız mutlaka soğuduktan sonra dilimlemelisiniz. Aksi takdirde tatlınız dağıtılabilir.
-Eğer kuruyemişi bir tatlı hazırlıyorsanız kuruyemişlerinizi kavurmadan kullanmalısınız.
-Hazırladığınız tatlı hamurlarınızın içine bir tutam kadar tuz koyarsanız tatlınız daha da lezzetli olur.
-Eğer tatlınız şekerlendi ise atmak yerine tatlınızı süt dolu bir kaba alın ve en az iki saat bekletin. Hem şekerlenme ortadan kalkacak hem de süt tatlınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
-Hazır yufka ile yapacağınız hamur tatlılarınızın daha çıtır olmasını istiyorsanız yufkaların üzerine birer damla limon sıkabilirsiniz.