Apple, yaklaşık bir buçuk boyunca test ettiği hata düzeltmelerine odaklı iOS 10.3.2'yi Pazartesi günü yayınlanmıştı. Peki bu uzun süreçte hangi hatalar düzeltildi?



Apple'ın uzun bekleyişin ardından iOS 10.3.2 final sürümünü yayınladı. iOS 10.3.2, bir önceki güncelleme olan iOS 10.3.1 gibi hata düzeltmeleri, güvenlik iyileştirmeleri ve performansı geliştirmesi üzerine odaklı bir güncelleme. Apple'ın bu süreçte hangi sorunları çözdüğü merak konusu. Apple acaba bu güncelleme ile hangi hataları düzeltti?

iOS 10.3.2 ile çözülen sorunlar
Yeni iOS güncellemesi, kötü niyetli bir kitabın kullanıcı izni olmadan web sitelerini açmasına izin veren iBooks'taki iki hatayı ortadan kaldırıyor. Safari'deki benzer bir hata, kötü niyetli web sitelerinin ziyaret edilmesi ile birlikte bazı uygulamaların çalışmasını engelliyordu. Güncelleme bu hatayı da düzeltiyor.



iOS 10.3.2 ile bazı uygulamaların root yetkisi kazanmasına sebep olan hata giderildi. Ayrıca iOS'un önceki sürümlerinde bazı uygulamaların çekirdek yetkilerine ulaşmasına ve bellek kullanımını bozmasına sebep olan hatalar mevcuttu. Kötü amaçlı bir SQL sorgusu da yine bellek kullanımında sorunlara sebep oluyordu. Bu hatalar iOS 10.3.2 ile giderilmiş oldu.

iOS'un bildirimler özelliği bazı hizmetlerin reddedilmesine sebep oluyordu. Apple, güncelleme ile bu sorunu da düzeltti. İOS 10.3.2, ayrıca güvenilmeyen sertifikalar için ortaya çıkan sertifika doğrulama sorununu da ortadan kaldırıyor. Bunlarla birlikte geliştiriciler tarafında Apple'a rapor edilen 23 hatanın güncelleme ile düzeltildiği bildirildi.

Shiftdelete