Yolunuz Heidegger'e düşerse bilmelisiniz ki o yol uzundur ve hiç de kolay yürünmeyecektir. Düşe kalka gidilecektir; çünkü Heidegger sizi yürüdüğü Kara Orman'a davet etmektedir.



İşte bu kitap yolunuzda size eşlik etmesi heybenizde durması için hazırlanmıştır.
Heidegger'in felsefesine yaklaşmak için başta varlık anlayışınız olmak üzere bilgi dil ve sanat anlayışınızla ilgili değişmeye açık olmanız gerekir. Aksi takdirde modern bir okumanın tüm sorunları yaşanır.

Bununla birlikte bu çalışma filozofun felsefesinin bütüncül bir açıklamasını ortaya koyma iddiasını taşımaktan bir hayli uzaktır. Özellikle Metafizik Nedir? ve Sanat Eserinin Kökeni'nin sınırları içinde kalarak yeri geldikçe diğer eserlerine değinilerle yetinmek durumunda kalınmıştır.

Bu bağlamda okuyucu bu kitapta Heidegger'in metafizik varlık bilgi sanat ve fenomenoloji anlayışıyla karşılaşılaşacak olmasının yanı sıra onun endişe sıkıntı özgürlük Dasein varoluş hakikat güzel kendileş(tiril)me hayvan yok(luk) şiir felsefe dünya yeryüzü fırlatılmışlık şey öz araç nesne bilim teknik doğa karşılaşma aydınlık mekan sıçrama gizlenmemişlik ve dil ile ilgili görüşlerini de bulacaktır.