Brezilya kökenli bu içeceğin satışları 1930’larda Amerika’da başlamıştır. İlk zamanlar meyve püresi olarak satışa sunulan smoothie, zamanla daha da çeşitlenmiş, yapımında kullanılan malzemeler artmıştır.

1990’larda milkshake gibi yoğun bir kıvam elde edebilmek için smoothie yapımında yoğurt kullanılmaya başlanmıştır.



Hem sağlıklı, hem de serinletici bu içecekle ilgili ayrıntılı bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.

Smoothie Nasıl Yapılır?
İhtiyacınız Olan Malzemeler:
Tercihinize göre meyve veya sebze (kayısı, şeftali, muz, çilek, kivi..)
Protein katkısı için dilerseniz protein tozu
Tatlandırmak için bal
1 kase yoğurt
5 parça buz
Soda

Yapılışı:
Blendıra önce buz parçalarını, sonra tercih ettiğiniz meyveyi (kabukları varsa soyun, çekirdekleri varsa çıkarın, büyük bir parçaysa daha küçük parçalara bölün), yoğurdu ve diğer malzemeleri koyun.

Ardından iyice karışana dek blendırı çalıştırın.

Karışımı blendırda çok fazla bekletirseniz yoğun kıvamını kaybedebilir. Bu nedenle süreyi iyi ayarlamaya dikkat edin.

Blendırda gereken kıvama gelen smoothie, bardağa alınmaya hazırdır.

Bardağa koyduğunuz smoothieyi meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Smoothie Nasıl İçilir?
Smoothie, serinletici ve besleyici, detoks uygulaması için tercih edilen bir içecektir. 1 bardak smoothie ortalama 250 kaloridir.
Meyveleri farklı kombinasyonlar yaparak kendinize farklı lezzetlerde smoothieler yapabilirsiniz.
Smoothie için martini bardağına benzer ancak daha büyük hacimli ayaklı bardak kullanabilirsiniz.
Yoğun kıvamlı smoothieyi kolay içebilmek için 2 pipet veya kalın pipet kullanmanızı tavsiye ederiz.
Smoothie aynı zamanda kokteyl yapmak için meşrubat veya alkolle karıştırılabilmektedir.