Lahana hariç bütün malzemeleri ister bütün, ister doğrayarak hazırlayın. Kavanozların kapakları mutlaka yeni, kullanılmamış olmalıdır. Turşu suyunun hazırlanışını 1 litre olarak örnek verelim. Siz buna göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Turşuyu her zaman yaptığınız gibi yapın, her türlüsü olabilir.
Nohut, kereviz sapları, biraz şeker bunları da ilave edebilirsiniz. Önemli olan bulaşık makinesinde turşuyu yapabilmektir. Ağzı açılmadan 1-2 yıl dayandığını söyleniyor. İstediğiniz ortamda muhafaza edebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.
Malzemeler: Turşuluk salatalık, Yeşil domates, Yeşil biber, Turşuluk kelek, Sarımsak, Limon, Havuç, Kalın tuz
Yapılışı:
Bir su bardağı sirkenin üzerini bir litre olacak şekilde su ilave edin. 3 yemek kaşığı turşuluk kalın tuz koyun ve erimesini bekleyin.
Sarımsakları soyun, sarımsakları suda bekletirseniz kolay soyulur.
Turşuluk malzemeleri yıkayın, ister bütün ister doğrayarak kavanozlara doldurun. Her kavanoza 7-8 adet diş sarımsak olacak şekilde aralarına sarımsakları koyun. Büyük olan sarımsakları kesebilirsiniz. Üstlerine biraz maydanoz koyun.
Kavanozları hazırladığınız su ile doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın, kağıt havlu üzerine kapakları alta gelecek şekilde 10-15 dakika bekletin. Sızmanın olup olmadığını kontrol için.
Bulaşık makinesinin içine kavanozları yerleştirin ( alt ve üst tarafı fark etmez). makinenizin en sıcak ve en uzun programını çalıştırın. Makinede soğumasını bekleyip çıkarın. Oda sıcaklığına geldiğinde açıp bakın turşunuz tüketilmeye hazır...
Alıntı
Asrevya
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Bulaşık Makinesinde Turşu Nasıl Yapılır?
21 Ekim 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.