REVOX SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLEYEN AT KUYRUĞU ŞAMPUANI &
Merhabalar…

Sonbahar mevsimi geldi de geçiyor bile… Yaz boyunca güneş/ deniz/ havuz etkisiyle yıpranan saçlarımız için mevsimsel dökülme zamanı…

Benim saçlarım bu sene yaz mevsiminde dökülmeye başladı. Ben de bu nedenle araştırmaya erken başladım; bu amaçla Gratis’te satış danışmanı tarafından önerilen Revox şampuanı satın aldım.

Ürün ne işe yarıyor?

Ürün, özet olarak üç ana saç problemini gidermeyi vaad ediyor;

Saç dökülmesi
Saç yağlanması
Saçın yavaş uzaması
Araştırdığınızda göreceksinizdir; şampuanın çok fazla tanıtımı var. Atkuyruğu bitkisinin mucizevi etkisi olduğuna çok vurgu ve aynı zamanda da övgü yapılıyor. Ben araştırmalarım esnasında internet genelinde tatmin edici bir “gerçek” kullanıcı bilgisine rastlamadım. O nedenle kendim deneyip sitemde yazmak istedim.

Ürün bende ne işe yaradı?

Öncelikle, hormonal ya da strese bağlı saç dökülmelerinin, dışarıdan ‘şampuan’ müdahalesiyle çözülemeyeceği gerçeğiyle bir kez daha yüzleştim. Yine de insan şampuanın reklamına ve yazdıkları çok yüksek vaadlere kapılmıyor değil

Ürünün saç dökülmesi üzerinde hiçbir etkisi olmadı! Evet çok düzenli kullandım, aksatmadım ancak saç dökülmesi üzerinde kesinlikle olumlu bir etkisini görmedim. Yeri gelmişken; bahsedilen ve ön plana çıkartılan yoğun bitkisel içeriğine rağmen, köpürmeyi artıran Sodium Lauryl Ether Sulfat maddesi maalesef içerik listesindeki 2. yoğun bileşen.Zaten kullanırken de anlayacaksınız; şampuan çok hızlı köpürüyor. İçindeki kimyasal katkı da hissedilir oluyor öylece.

Saçın yağlanma düzeyine etkisini gözlemleyemedim kuru saçlara sahip olmam nedeniyle. Ancak buna da etki edebileceğini zannetmiyorum; bu da yine biyolojik bir süreç ve herhangi bir şampuanın bir anda saç yağlanmasını durdurması çok masalsı bir beklenti olur

Peki saçın yavaş uzaması? Sanırım evet Saçlarımın daha hızlı uzadığını söyleyebilirim. Hızlı ve sağlıklı mı uzadı dersek; saç uçlarındaki kırılmayı ya da yıpranmayı önleyemiyor ancak yine de saçın uzamasına olumlu katkısı var.

Birkaç kullanıcı saçlarının kuruduğundan bahsetmiş; içeriğinde sebumu azaltıcı maddeler yer alıyor. Zaten bir şampuanın saçlardaki yağlanmayı azaltmayı vaad edip de, nasıl tüm saç tipleri için kullanıma sunulduğunu teknik olarak anlayabilmiş değilim… Saçları kurutma etkisi kısmen var evet. Saç kremiyle desteklenmeli.