Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Süsleme ve Dekoratif Sanatlar bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Süsleme ve Dekoratif Sanatlar Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :

Süsleme ve Dekoratif Sanatlar Bölümü Tanıtımı:

Programın Amacı

Süsleme ve dekoratif sanatlar programında her türlü yüzey ve mekânın geleneksel süsleme ve el sanatlarımızın etkisinde çağdaş bir yaklaşımla düzenlenmesi konusunda gerekli uygulamalar yapabilecek beceride sanat elemanı yetiştirmek amacıyla eğitim ve araştırma yapılmaktadır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Bu programda eğitim süresi 4 yıldır. Öğretimin ilk yılında temel sanat eğitimi dersi bölümün özelliği doğrultusunda ağırlıklı olarak verilir. Daha sonraki yıllarda, yine bölümün özelliğine göre, sanat formasyonu ve sanat kültürü formasyonunu veren dersler okutulur, uygulamalar yapılır. Süre olarak uygulamalı dersler kuramsal derslere oranla daha fazladır.

Gereken Nitelikler

Bu programa girmek isteyenler kendilerini, iş ve sanat eğitimi, iş ve teknik eğitim, resim ve sanat tarihi alanlarında iyi yetiştirmelidirler. Ayrıca iyi bir gözlemci ve araştırmacı olmak başarıyı artırıcı etmendir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler

Bu program mezunları “Süsleme ve Dekorasyon Sanatçısı” unvanı ile çalışırlar. Bu unvana sahip olanlar bir yapının iç ve dış dekorasyonu gibi her türlü yüzey ve mekân düzenlemesi ile ilgili alanlarda çalışmalarını sürdürebilirler.

Çalışma Alanları

Kamu kesiminde çalışanlar genellikle Kültür ve Turizm Bakanlığında ve belediyelerde görev alırlar. Burada ödemeler yürürlükteki kanun ve sözleşme hükümlerine göredir. Ayrıca bu meslek serbest çalışmaya çok elverişlidir. Bugün özellikle büyük kentlerimizde bu işi sürdürenler iyi kazanç sağlamaktadırlar. Diplomalı meslek sahiplerine de büyük gereksinme vardır.