Meslek Tanımı :
Şimşir, kayın, kavak ağaçlarından kepçe, yemek kaşığı, mama kaşığı vb. imal eden nitelikli kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Tahta Kaşık Ustası, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:a) İş organizasyonu ve planlaması yapmak,b) Kaşık yapımında kullanılan ağaçları temin etmek,c) Ağacı iki kaşık boyunda tomsak halinde kesmek,d) Tomsak halindeki ağacı nacakla yontarak taslak haline getirmek,e) Kaşık formunu verdiği ağacın nacakla baş ve sap kısımlarını düzeltmek,f) Kaşık formunu alan ağacın ağız kısmının içini keserle oymak,g) Kaşığın sapını ve arkasını bıçakla düzeltmek,h) Bıçakla kaşığın içindeki keser izlerini düzeltmek,i) Törpü ile kaşığın dışını düzelterek bıçak izlerini gidermek,j) Kaşığı zımparalamak ve pürüzlerini düzeltmek, kaşığa son şeklini vermek,k) Yün veya keçe ile perdahlama yapmak,l) Kullanıma hazır hale gelen kaşığa yakma ve ya boyama yöntemi ile desen yapmak,m) Kaşıkları sergilemek, müşterilerin beğenisine sunmak,n) Kaşıkların toptan veya perakende olarak satışını yapmak, o) Çalışma alanının ve araç, gereçlerin bakım ve temizliğini yapmak,p) Mesleği alanındaki gelişmeleri takip etmek ve uygulamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Tahta Kaşık Ustası
25 Mayıs 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.