Sıralı sistem rolanti sorunu genelde iki sebepten meydana gelir. Bu sebebler motor sistemi ve LPG sistemi olarak ikiye ayrılır. Aşağıda sıralı sistem rolanti sorunu hakkında detaylı paylaşımlar yapılmıştır.
LPG sisteminde Rolantiyi Etkileyen Faktörler
1- LPG enjektörleri arızalı ise araçta rolantide titreme sorunu meydana getirir.
2- LPG ayarı bozulursa rolanti sorunu meyda çıkar her 30.000 km bir ayar kontrolu yaptırmak gerekir.
3- LPG beyni çeşitli nedenlerden dolayı geç ısınırsa veya gaza geçiş ısısı düşük
ayarlanırsa motor soğukken rolanti sorunu yaşanır.
4- Enjektör mozulları küçük veya büyük olursa
5- LPG beyni yani regülatör arızalı olursa sürekli basınç değişikliği yapacağı için enjektörlere düzenli miktarda gaz göndermez buda araçta rolanti sorunu ortaya çıkarır.
6- LPG ayarı yapılırken enjektör süreleri eşitlenmeden ayarlanırsa sıralı sistem rolanti sorunu meydana gelir.
7- Nadirende olsa LPG ecu'sü arızalı ise enjektör süreleri karışır veya LPG'de çalışırken benzin gönderdiği için rolanti sorunu ortaya çıkar.
8- Gaz kesici iç filte aşırı tıkalıysa rolantiye ve çekişe etki yapar gaz kesici iç filtrenin 30 ile 50.000 km arası değişmesi gerekir.
9- Sıralı sistem rolanti ayarı etkileyen faktörlerden biride enjektör nozullarnın uzak mesade montaj edilmesinden ortaya çıkmaktadır.
Motor Sisteminden Rolantiyi Etkileyen Sebepler
1- Boğaz kelebeği pisse ve adaptasyon ayarı yapılmamışsa rolantiyi etkiler.
2- Aracın şarz dinamosu görevini tam yapamıyorsa yani düşük şarzdan dolayı rolantiyi etkiler.
3- Rolanti motorunda arıza varsa hem gazda hemde benzinde rolantide düzensiz çalışmaya neden olur.
4- Hava filtresi tıkalıysa motor düzensiz hava alacağı için stabilize çalışmaz.
5- Ateşleme sistemi arızalı ise sıralı sistem rolanti sorunu ortaya çıkarır.
Jön TüRk

Üyelik tarihi
14 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Başkent
Mesajlar
33.815
Seslenildi
2159 Mesaj
Etiketlendi
342 Konu
LPG sisteminde Rolantiyi Etkileyen Faktörler
16 Kasım 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Bunu hiç unutma Evlat ! Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı;devam edegelen sömürgeceliği ,döktüğü kan,akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur . . .
Aliya İzzetbegoviç
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Aliya İzzetbegoviç
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Hybrid-Şeklinde