Gelişmiş erişilebilirlik, tarama, sistem varsayılanları, ağ, güncelleme ve şifreleme ayarları



Genel sekmesi



Erişilebilirlik

  • Sayfaların içinde hareket ederken her zaman işaretçi tuşlarını kullan: Bu seçenek etkin olduğunda Firefox, web sayfaları içerisinde klavye ile metinleri seçmenizi sağlayan, hareketli bir imleç görüntüleyecektir. F7'ye basarak bu moda geçebilirsiniz.
  • Yazmaya başlar başlamaz arama yap: Bu seçenek etkin olduğunda Firefox geçerli web sayfasında ne yazarsanız yazın bulacaktır. Siz sayfada yazdığınız metni bulurken, Bul Araç Çubuğu ne bulduysanız onunla alakalı bilgiyi otomatik olarak pencerenin altında göstermek için belirecektir.
  • Siteler sayfaları tazelemek ya da yönlendirmek istediğinde beni uyar: Bu seçenek etkin olduğunda Firefox sizi başka bir sayfaya yönlendirmek isteyen, veya otomatik olarak yeniden yüklenen web sitelerini engelleyecektir.


Tarama

  • Otomatik kaydırmayı kullan: Otomatik Kaydırma, orta fare tuşu (genellikle kaydırma tekerleği) ile sayfayı yukarı veya aşağı kaydırmayı sağlayan yararlı bir özelliktir. Bazı insanlar bunu can sıkıcı bulabilir, bu yüzden bu seçenek ile otomatik kaydırma kapatılabilir.
  • Akıcı kaydırmayı kullan: Akıcı kaydırma, çok uzun sayfaları okuyorsanız çok kullanışlı olabilir. Genellikle Page Down'a bastığınızda görüntü doğrudan bir sayfa aşağı atlar. Akıcı kaydırmada ise yumuşakça aşağı kayar, bu yüzden ne kadar kaydığını görebilirsiniz. Bu, önceden kaldığınız yerden okumaya devam etmeyi kolaylaştırır.
  • Mümkün olduğunda donanım ivmelenmesini kullan: Firefox bilgisayarınızın grafik işlemcisini bazı videolu ve animasyonlu sayfaları göstermek için kullanabilir. Bu tür şeyleri oynatmakta bilgisayarınızın grafik işlemcisi, bilgisayarınızın ana işlemcisinden daha iyiyse, Firefox'un daha hızlı olmasını sağlar. Bu kutu varsayılan olarak işaretlidir fakat bu özellik tüm grafik işlemcileri için geçerli değildir. Firefox mümkün olduğunda bunu sağlayacaktır. Donanım ivmelenmesi hakkında daha fazla bilgi.Bu ayarı değiştirdeyseniz, bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız.
    Firefox'u yeniden başlatmak için:
    1. Menü düğmesine tıklayın ve Çık'a tıklayın.
    2. Firefox'u normal şekilde başlatın.
  • Yazarken yazım denetimi gerçekleştir: Bu tercih etkin olduğunda, Firefox web sayfalarında yazımınızı denetleyecek ve olası düzeltmeleri önerecektir. Bir sözlük indirmeniz gerekebilir. Bunun için herhangi bir metin alanınasağ tıklayın, gerekiyorsa yazım denetimini etkinleştirin ve sonra sözlük indirmek için Diller menüsünü kullanın.
Varsayılan sistem ayarları

  • Her başlangıçta Firefox tarayıcısının varsayılan olup olmadığına bak: Bu seçeneği, başlangıçta Firefox'un varsayılan tarayıcı olup olmadığına bakılmasını isterseniz seçin. Bu, bir uygulamanın bir web sayfasını görüntülemeye çalıştığında Firefox'un kullanılmasını sağlar.
    • Firefox şu anda varsayılan yarayıcınız değilse Firefox tarayıcısını varsayılan tarayıcım yap düğmesine tıklayarak onu varsayılan yapabilirsiniz.