
Eldiven
55 ilmek atarak işe başlıyoruz.4 sıra haraşo örüyoruz.Daha sonra 1 ters-1 düz ilmek olacak şekilde örüyoruz
İstenilen uzunluğa gelince(6-7 cm ) yanlarda 1’er ilmek artırmak suretiyle parmak oyuntusu oluşturulur. Bunu da kendi parmağınıza ölçerek uzunluğunu ayarlayabilirsiniz.Daha sonra parmak kısmını bitirip diğer tarafını örmeye devam ediniz.(kendi elinize ölçmeniz tavsiye edilir)
Bere
10 zincir çekilerek yuva oluşturulur..Bu yuvanın içine 20 trabzan örülür birleştirilir.
Daha sonra 1 tane 3’lü trabzan 1 zincir 1 tane 3’lü trabzan sıra sonuna kadar devam eder.
2 tane 3’lü trabzan 1 zincir 2 tane 3’lü trabzan 1 zincir
Bu şekilde trabzanlar 6 tane olana kadar devam edilir.İstenilen uzunlukta örülüp sık iğne ile bir kaç sıra örüp bitirlir.
Şal
5 zincir çekilir yuva oluşturulur. Bunun içine 6 zincir çek 3’lü trabzan 3 zincir 3’lü trabzan6 zincir ör ve geriye dön.
Örülen 6 zincirden oluşan yuvanın içine 6 zincir ör.5 zincir çek 3’lü trabzan 3 zincir 3’lü trabzan ör.( bu ortadan gidecek direk olacak her sırada aynı yerde aynı işlem uygulanır ) 6 zincir çek bu sefer en başta ki 6 trabzanın başına bat ve geriye dön .
Bu şekilde arttırılarak istenilen uzunlukta üretilip ucuna püskül yapılabilir.
Alıntı
Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Örgü Eldiven,Şal ,Bere Takımı Tarifi
30 Ekim 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.



Ağaç şeklinde