Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By mak res
  • 1 Post By Enisa
Seçenekler
Seçenekler
Stil
mak res - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
herşey bomboş gerçek olan sensin seni gönlümde sevesim geliyor .
Üyelik tarihi
20 Ocak 2017
Bulunduğu yer
istanbul
Yaş
38
Mesajlar
50.407
Seslenildi
595 Mesaj
Etiketlendi
92 Konu
Ruh Hali
Paranoyak

Standart Donauwelle

18 Haziran 2017
1

KEK
- 200gr. margarin
- 200gr. şeker
- 1 paket vanilya
- 5 yumurta
- 300gr. un
- 1/2 paket kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı)
- 5-6 tatlı kaşığı kadar kakao

ÜSTÜ İÇİN- 1-2 kavanoz vişne kompostosu ( 1 kavanoz suyu süzdürülmüş vişne yaklaşık 350-400gr., kavanoz içindeki vişne suyu miktarı 380-400ml.)
- 4 paket Dr. Oetker tart jölesi
- 1/2 L. süt
- 100gr. şeker
- 40gr. Palmin
- 50gr. vanilyalı Pudding tozu
- 200gr. Tereyağ veya margarin

Çikolatalı Glazür: 2 yumurta, 1 1/3 nescafe fincanı pudra şekeri, 2/3 nescafe fincanı kakao, 180gr. Palmin. VEYA: 150-200gr. bitter çikolata

1- Fırını 175° C’ye ısıtın. Margarini ve şekeri birlikte çırpın. Yumurtaları teker teker yedirin. Vanilyayı, unu ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyin. Hamurun yarısını tepsiye(fırının kendi kare tepsisi) yayın. Diğer yarısını kakao ile karıştırarak beyaz hamurun üzerine döşeyin. Üzerini biraz düzeltin.
2- Vişnelerin suyunu süzün (suyunu bir kapta toplayın), kakaolu hamurun üzerine çok hafif bastırarak dizin.
3- 175° C’de yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Keki iyice soğutun.
4- Yaklaşık 1L. (daha az olabilir) vişne suyunu 4 tart jölesi ile kaynatın. İsterseniz biraz şeker ekleyebilirsiniz. 1-2 taşım kaynadıktan sonra kenara alın. Jöleyi soğumuş kekin üzerine sürün (oldukça çabuk donuyor !).
5- 1/2 L. sütü, 100gr. şekeri ve 40gr. Palmin’i birlikte kaynatın. 50gr. toz puddingi ekleyerek hızla karıştırın. 1 dakika kadar pişirin. Kenara alıp, iyice soğutun. 200 gr. margarini köpürene kadar çırpın. Soğumuş puddingi azar azar margarine ekleyin ve çırpmaya devam edin. (Kremanın rengi açılıp, beyazlaşıyor). Jölenin üzerine sürün. Buzdolabında iyice soğutun.
6- Çikolatalı kuvertür: 2 yumurtayı çırpın, kakao ve pudra şekeri ile iyice karıştırın. Palmini eritip, incecik akıtarak ve sürekli karıştırarak kakaolu karışıma ekleyin. Puddingli katın üzerine döşeyin. Çatalla dalga şeklinde kıvrımlar yapın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Alternatif: Kuvertürü benmari usulü eriterek puddingin üzerine yayın

Enisa bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Enisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
06 Haziran 2017
Mesajlar
532
Seslenildi
36 Mesaj
Etiketlendi
30 Konu
Ruh Hali
Ruhsuz
Standart Cevap: Donauwelle
18 Haziran 2017
2
En bi sevdigim pasta olur kendileri..
Süreyya bunu beğendi.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)