Magarına bulli aslen tavuk ve suyunda pişmiş makarna ve üzeri bol naneli hellimden oluşuyor. Bizim ailenin bir kısmı Magarınacılar olarak bilinirler. Kıbrısta fabrikalar olduğu dönemde fabrikaları varmış ve ailenin tüm erkekleri inanılmaz makarnalar yapıyorlar.

Kıbrısın buğdayı da güzel makarna yapmaya halen çok elverişli.Fırın makarna tariflerinde kullanılan spagettiden hallice büyük ve ince bir boruyu andıran 1 paket makarna kullanarak yaptık bu tarifi. Önce makarnaları 7-8 dakika haşlayın. Daha önceden yapıp, buz kalıplarında sakladığımız tavuk stoktan 1 kalıp da haşlama suyuna attık. Makarnayı daha sonra da pişirme işlemlerinden geçeceği için tam haşlamayın. Bir tık diri kalırsa daha iyi oluyor. Ayrı bir tavada, 1 demet ayrelliyi sap kısımlarından ayırarak 5 cm boyunda doğrayın ve geniş bir tavada, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve ezilmiş 2 diş sarımsak ile birlikte çevirin.

Lezzetini artırmak için 1 kalıp tavuk stok ve makarna haşlama suyundan ekleyin. Süzülmüş makarnaları ilave edin. Toplam 5 kepçe kadar haşlama suyunu da ara ara ekleyin. Bolca kuru nane ve 1 kalıp rendelenmiş hellim peynirinin yarısını ekleyip çevirin. Makarna tarifleri bekletmeye gelmiyor, üzerine kalan hellimleri de ekleyip afiyetle yiyin.

Malzemeler

1 paket kalın spagetti (fırın makarnalık)
1 kalıp rendelenmiş hellim peyniri
1 demet ayrelli (Kuşkonmaz)
1 parça buz büyüklüğünde tavuk stok
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Kuru nane

Not : Ayrellinin diğer adı kuşkonmazdır birçok yemekte ve salatada kullanılır hoş bir bitkidir.