Ciğer Tavanın püf noktası : Süt ve soda
Pamuk gibi bir ciğer tava yapmak için;
Dana ciğerinin zarını ve sinirlerini güzelce temizleyelim
ardından kuşbaşı doğrayalım. Bir kabın içerisine alalım, üzerine bir şişe maden suyu dökelim, 3-5 dk, bekletelim 1-2 defa ciğeri karıştıralım.
Bir süzgeçe alıp; ciğerleri iyice süzdürelim (ciğerlerin gözenekleri iyice açıldı)
ciğerlerimizi tercihan cam bir kaba aktaralım ve
üzerine çıkacak kadar soğuk süt ilâve edelim.
1 saat kadar sütte bekleyen ciğerlerimizi bir süzgeç yardımı ile süzelim ve
ardından bolca un koyduğumuz bir kabın içerisinde unlayalım.
Fazla ununu silkeleyerek, kızdırdığımız ayçiçek yağımıza atalım.
Yaklaşık olarak 2-3 dakika kaşık ile
sık sık karıştırarak kızartalım(her yanının eşit pişmesi için).
Kızaran ciğerlerimizi kapaklı bir kaba(küçük çelik tencere olabilir) aktaralım.
3 – 4 dakika kadar burada demlendirelim.
Yanında kızarmış patates,
ovulmuş piyazlık soğan ile karıştırılmış doğranmış maydanoz ve
arpa şehriye pilavı ile servis yapalım..(sumak,pulbiber unutmayın)
Cookie
Üyelik tarihi
07 Mart 2015
Bulunduğu yer
Bursa
Mesajlar
11.353
Seslenildi
1008 Mesaj
Etiketlendi
326 Konu
Ruh Hali
Ciğer Tavanın püf noktası
17 Haziran 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
“Dedim ya, Eylül‘dü. Savruluşu bundandı kimsesizliğimin.”