yumurta nasıl pişirilir - sağlıklı yumurta nasıl yapılır - sağlıklı beslenme
Kızartmak mı yoksa kaynatmak mı daha sağlıklı? Sağlıklı yumurta pişirme yöntemi...
Yumurta yağda mı kızartılmalı, yoksa kaynatılarak mı yenmeli? Cevabı Diyet Uzmanı Elif Çakırca veriyor: “Yumurta kaynatılarak veya yağsız teflon tavada pişirilerek yenmeli.”
RAFADAN İYİ DEĞİL
Rafadan yumurtaya sıcak bakmayan Çakırca “En iyi yumurta, içindeki biotin vitamini pişecek şekilde 10 dakika kısık ateşte pişirilen yumurtadır” dedi. Yapılan çalışmalarda yumurtanın proteinlerinin yüzde 100 oranında vücut proteinlerine dönüşebildiğinin görüldüğünü, bu yüzden yumurtanın proteinlerinin örnek protein olarak kabul edildiğini kaydeden Çakırca, şöyle devam etti:
GÜNDE 1 TANE
"Sağlıklı çocuğun kahvaltısında her gün mutlaka bir yumurta bulunmalı. Yetişkin bireyler yumurtayı her gün tüketebilirler. Kalp ve damar rahatsızlığı veya kolesterol ve diğer kan yağları yüksek olanların haftada 1 veya 2 tane yumurta tüketmelerinin hiçbir sakıncası yoktur” dedi.
Üyelik tarihi
20 Ağustos 2016
Bulunduğu yer
Balıkesir
Yaş
28
Mesajlar
429
Seslenildi
18 Mesaj
Etiketlendi
15 Konu
Ruh Hali
En Sağlıklı Yumurta Pişirme Yöntemi
23 Aralık 2016
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati