Rüyada Saç Görmek
Rüyada Saç Görmek Ne Anlama Gelir



Rüyada saç görmek, mala uzun saç ise uzun ömre delalet eder. Bir kimsenin Rüyada saçının güzel, düz ve kıvırcık olduğunu görmesi, şeref ve bahtiyarlığa işarettir. Gür halde uzun saç görmek, malın çokluğu anlamına gelir. Uzun saçlar uzun ömür demektir. Bundan dolayı rüyada saçlarının uzadığını gören kişinin, ömrü uzun olur.

Rüyada Uzun Saç Görmek

Bir kadının rüyada saçının uzun olduğunu ve bundan da çok memnun kaldığını görmesi, kendisi hakkında güzel ve makbuldür. Çünkü saç kadının ziynetidir.
Rüyada uzun saç görmek, işleri pürüzsüz yapmaya delalet eder. Kadınların rüyada saçlarını uzun görmesi hayra, erkeğin rüyada saçını uzun görmesi, mal biriktirme ve onu muhafaza etmeye işarettir. Saçlarının uzadığını gören kimsenin, ömrü uzun olur.

Saçının uzun olduğunu ve kendisinin de bundan çok memnun kaldığını; görmek, özellikle kadınlar hakkında, güzel ve makbuldür. Bir kimse saçı uzun olduğu halde kısa olarak görse, gam ve kederi gider


Rüyada Saç Görmenin Anlamı ve Yorumu

Rüyada saç görmenin manası, zengin için malın artmasına ve ödünç aldığı malla ticarette bulunmasına delalet eder. Rüyada bir tutam saç, fakir kimseler için zenginliğe işarettir.


Kederli ve üzüntülü kimsenin rüyada saçını gür görmesi, keder ve üzüntüsünün bitmesine işarettir. Sevinçliler için de gür saç sevinçlerinin artmasına işaret eder.


Rüyada Kendi Saçını Görmek

Kendi saçını gören rüya sahibinin istek ve arzusuna kavuşacağına ve inancının sağlam olmasına delalet eder. Rüyada kendi saçını görmek, erkekler ve kadınlar için ziynet, para, güç, kuvvet ve daimi bir mala delalet eder. Kadının, rüyada kendi saçını görmesi, onu koruyacak kimseye işarettir.


Rüyada Siyah Saç Görmek

Kadının rüyada saçının kömür gibi siyah olduğunu görmesi, kocasının malıyla zengin olmasına işarettir. Saçın, güzelliği, siyahlığı ve uzunluğu anlattığınız kimselerin hallerinin güzelliğine yorumlanır. Kadının rüyada saçını siyah görmesi kocasının onu sevmesi ve kocasının halinin doğruluğuna işarettir.
Rüyada siyah uzun saç görmek kimi zaman şan ve şerefe yorumlanır. Rüyada saçlarını siyah görmek halk arasında saygın bir kişi olacaksınız demektir. Rüyada kendi saçını siyah görmek dürüstlüğe, cömertliğe ve iyiliğe işaret etmektedir.
Rüyada Kesilmiş Saç Görmek

Rüyada hac zamanı görülen kısa saçlar, hayır ve emniyete delalet eder. Rüyada kesilmiş saç görmek salih amellere yorulur. Ebu Sait El Vaiz'e göre; kesilmiş saç görmek, mal, uzun ömür, güzellik ve şeref ile yorumlanır. Kesilmiş saç görmek, saygınlık kazanmaya, itibar görmeye, rütbe ve makamda yükselmeye alamettir.

Rüyada Kadın Saçı Görmek

Kadınların saçı keder, üzüntü ve kötü düşüncenin bitmesini gösterir. Rüyada görülen kadın saçı güzelliğinin arttığına delalet eder. Rüyada kadın saçı görmek, hayır ve menfaate delalet eder.

Rüyada Saç Düzeltmek

Rüyada saçını düzelttiğini görmek, sıkıntıların geride kalmasına ve sevindirici gelişmelere işaret eder. Aynı zamanda rüyada saç düzeltmek, hayır ve esenliğe işarettir. Rüyada düzeltilen saç, mala ve ömrün uzun olmasına işaret eder.


Rüyada Kıvırcık Saç Görmek

Saçının kıvırcık olduğunu görmek, hayır ve menfaate delalet eder. Saçı kıvırcık iken düzeldiğini gören, huzursuz olur. Saçının düz veya kıvırcık olduğunu gören kimse, şerefli ve bahtiyar olur.
Bir başka rivayete göre de: Saçı olmayan kimsenin rüyada kıvırcık saçlı olduğunu görmesi, Sünnet i Seniyye ile amel yapmasına işarettir. Saçlarının kıvırcık olduğunu gören kimsenin mal, hanim ve elbise için rehin vermesine işarettir.


Rüyada Saç Görmekle ilgili Diğer Tabirler

Rüyada başının ön tarafındaki saçlarını dağınık ve perişan görmek, zillet ve perişanlığa delâlet eder.
Rüyada evli bir erkeğin vücudunda saç bittiğini görmesi, onun zevcesinin hamile olduğuna delalet eder.



Alıntı