Rüyada ölmüş babayı görmek, rüyasında ölmüş babasını gören kişi babasının kendine has davranışlardan örnek aldığına ve bu davranışlar doğrultusunda hareket ettiğine işaret eder. Rüyada babasını gören kişinin babası adına yemek ya da bir hayır yapması gerektiği yönünde de yorumlanır.

Rüyada ölmüş babayı canlı görmek, böyle bir rüya gören kişi iş yaşamında elde etmek istediği başarıyı elde eder ve arzuladığı her şeye kavuşur. Rüya sahibinin tüm işleri yolunda gider, yüksek kazançlar elde eder ve yüksek mevkilere ulaşacağına dair yorumlanır.

Rüyada ölmüş babayı hasta görmek, yakın zamanda duyulacak bir haber karşısında aslında gündemde olan bir olayın tatsız bir şekilde sonlanacağına işaret eder. Rüyada ölmüş babanın hasta olarak görülmesi ve bu durum karşısında göz yaşı dökülmesi hoş bir olay gerçekleşeceğine işaret eder. Rüyasında babasını yatalak hasta olarak gören kişi maddi ve manevi anlamda bazı kısıtlamalar yaşayacak ve bazı olaylar karşısında ne yapacağını bilmez hale gelecek bir şekilde yorumlanır.

Rüyada ölmüş babaya sarılmak, rüyada ölmüş babaya sarıldığını gören kişi için kendisinin her zaman arkasında olan bir kişinin varlığına işaret eder. Rüya sahibinin hayatında böyle bir kişi yoksa bile hayatına kısa zamanda destek alabileceği bir kişi girecektir. Rüyada ölmüş babanın bacaklarına sarılmak rüya sahibinin sevdikleri uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığına dair yorumlanır.

Rüyada ölmüş babayla konuşmak, rüya sahibinin bunaldığına ve içini dökecek bir kişi aradığına işaret eder. Rüyada baba ile eğlenceli bir şekilde konuşmak rahata, huzura ve mutluluğa işaret eder.

Rüyada ölmüş babadan para almak, rüyada babadan kağıt para almak aile içinde pay edilmesi gereken bir mal ya da paraya delalet eder. Rüyada babadan bozuk para almak bir eşya ya da malın değerinden daha fazlaya alınması anlamına gelmektedir.

Rüyada ölmüş babayı ölü olarak görmek, rüya sahibi için yaşanmış ve artık yapılması gereken hiçbir şey kalmamış bir olaya işaret eder. Rüya sahibi bu yaşanan olay karşısında üzülmüş ve hala üzülmeye devam edecektir. Rüya sahibi karşı karşıya kaldığı duruma kendini bir türlü alıştıramamış ve hem mutsuz olmuş anlamındadır. Rüyada ölü olan bir babayı tekrar defnetmek kapanmış ve kabuk bağlamış bir olayın tekrar gün yüzüne çıkacağı anlamındadır.

Rüyada ölmüş babanın elini öpmek, rüya sahibinin bir mevlit ya da ölen yakınları için Kur'an okutacağına işaret eder. Rüya sahibinin ölmüş yakınlarına ne kadar değer verdiği ve her yıl düzenli bir şekilde onlar için Kur'an okuttuğu yönünde yorumlanır. Rüyada ölmüş babayı öpmek aile büyüklerinden müsaade alınarak bir işe girileceğine ve bu iş karşısında başarılı olunacağı yönünde tabir edilir.

Rüyada ölmüş babanın ağladığını görmek, Rüya sahibinin yaptığı işler karşısında, eğer babası yaşasaydı onunla gurur duyacağına ve her konuda onu destekleyeceğine işaret eder. Kişi atıldığı işler karşısında başarı elde edecek ve bu başarıyı babası olmadığı için buruk bir mutluluk ile yaşayacağı anlamında yorum yapılır.

Rüyada ölmüş üvey baba görmek, rüya sahibinin kendisine zarar veren bir kişi ile karşı karşıya kalacağına ve bu kişi yüzünden maddi anlamda zarar yaşayacağına işaret eder. Rüyada ölmüş üvey babayı mezarda gören kişi hayatta yapmam dediği bir işi zor durumda kaldığı için yapacak ve bu iş yüzünden daha zor anlar yaşayacaktır.