Saç dökülmelerine dikkat
Kış mevsimin bitmesi ve ilkbaharın geldiği şu günlerde, en fazla muzdarip olunan konuların başında saç dökülmesi sorunu yer alıyor.

Sağlıklı, dolgun ve canlı saçlar herkesin sahip olmayı arzuladığı bir durumdur. Özellikle mevsim geçişlerindeki saç dökülmesi ve beraberinde deri yüzeyinde açık alanların oluşması, estetik dışı görüntüsüyle bu durumu tersine çeviriyor.



Makul oranlarda saç dökülmesinin son derece normal olduğunu söyleyen Estetik International sağlık Grubu doktorlarından Dr. Mustafa Kemal Ataönder, saçların bazı dönemlerde büyüdüğünü, bazı dönemlerde ise, dinlenme ve dökülme evresi geçirdiğini söylüyor.

Dökülme evresinin ise genellikle bağışıklık sisteminin zayıfladığı mevsim geçişlerine denk geldiğini söyleyen Ataönder, Estetik International laboratuvarlarının 2 senelik bir çalışma ürünü olan Organik Saç Ekimi Enjeksiyonu’nun mevsim geçişleri başta olmak üzere, başka sebepler yüzünden dökülen saçlarda son derece etkili sonuçlar aldıklarını belirtti.

"Saçlarının avuç avuç döküldüğünü söyleyen hastalar var"

Organik Saç Ekimi’nin ayrıntılarına değinen Ataönder, “Herhangi bir sağlık sorunu olmadığı halde, saçlarının avuç avuç döküldüğünü söyleyen hastalarımız oluyor. Bu hastalarımıza Organik Saç Ekimi Enjeksiyonu yaparak, dökülmesinin durmasına ve yeni saçların çıkmasına yardımcı oluyoruz. Yeni çıkan ve mevcut saçlar da bu enjeksiyon sayesinde son derece parlak, gür ve sağlıklı oluyorlar” dedi.

Organik saç ekimi enjeksiyonu nedir?

Dr. Mustafa Kemal Ataönder, “Organik Saç Ekimi Enjeksiyonu için, öncelikle hastamızın bedeninden bir miktar yağ alıyoruz. Bu yağ kök hücreden zengin hale getiriliyor ve sonrasında hastanın saçlı bölgesine enjekte ediyoruz.

Kök hücre muazzam bir yapı ve elde edilebilecek en makul alan, hastanın bölgesel yağlanma yaşadığı yerdir.

Saç dökülmesi sorunu yaşayan hastamızın, kendi kök hücresini, beslenemeyen, besinsiz kalmış ve saç dökülmesiyle sonuçlanan alana enjekte ettiğimizde, saçlarda canlanma ve tutarlı bir seyir izliyoruz “ diyerek bu enjeksiyonun aynı zamanda Organik Saç Ekimi yapılırken de kullanıldığını ve sistemin dünyada ve Türkiye’de ilk defa uygulandığını dile getirdi.