1 porsiyon mor(kırmızı) lahana kaç kalori: Potasyum folik asit bakımından zengin olan mor(kırmızı) lahana genellikle salatalarda kullanılır.Lif içeriği yüksek olan mor(kırmızı) lahananın bir porsiyonu(100 gramında) 91 kaloridir. Mide rahatsızlıklarına karşı etkili olan mor(kırmızı) lahananın içerisinde bol miktarda tuz bulunmaktadır. Bu nedenle salatanın içerisine ilave ederken tuz kısıtlaması yaparak tüketmek yararlı olacaktır.
Mor(Kırmızı) Lahananın Besin Değerleri;
100 gramında ne kadar karbonhidrat vardır: 7.37(g)
100 gramında ne kadar protein vardır: 1.43(g)
100 gramında ne kadar yağ vardır: 0.16(g)
Mor(Kırmızı) Lahana Kilo yapar mı: Kalori değeri düşük olan mor(kırmızı) lahana kilo yapar mı? Sağlığa birden fazla faydası olan lahananın besin değerleri düşük olduğundan kilo alımına pek etkisi olmaz. İçerisindeki tuz oranı yüksek olduğundan yeme esnasında az tuz eklemek iyi olacaktır.

Faydaları ve zararları nelerdir: Mide bağırsak akciğer kanserine karşı koruma sağlayan mor(kırmızı) lahana deri kanserine yakalanma riskini en aza indirir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalık geçirme oranını düşürür. Vücut direncinin güçlenmesine yardımcı olarak sarılık rahatsızlığı olan kişilerin yemeleri tavsiye edilir. Balgam söktürücü özelliği vardır. Bedene zarar verecek etkiye sahip bazı virüs ve bakterilerin yok olmasını sağlar. Mayalaştırılmış lahana hazımsızlık sorunu giderir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bedene kuvvet verir. Zayıflamak için rahatlıkla tüketilir.