Kabızlık günlük hayatın içinde bir çoğumuzun ortak sorunu. Düzensiz ve dengesiz beslenme, çalışma koşulları, hareketsiz bir yaşam tarzı, çoğu zaman kabızlık sorunuyla karşı karşıya kalmamıza sebep oluyor. Hal böyle olunca hepimizin zaman zaman denediği ve olumlu sonuç aldığı bitkisel kabız tedavi yöntemleri vardır. İşte biz de işe yarayacağını umarak çeşitli kişiler tarafından denenmiş ve kesin sonuç alınmış bitkisel tedavi yöntemlerini paylaşmak istiyoruz.

Kabızlık İçin Denenmiş Doğal Çözümler

– Filtre kahve için. Türk kahvesinin de işe yaradığını söyleyenler var.

– Keçiboynuzu yiyin.

– Akşam saat 8 gibi bir küçük kase patlamış mısır yemeyi deneyin.

– Zeytinyağı kabızlığa karşı faydalıdır. Tadına dayanabilirseniz sabahları birkaç çorba kaşığı içmeyi deneyin.

– İncir, mürdüm eriği, kayısı, üzüm gibi meyveleri yiyin veya kompostosunu için.

– Sabahları su içtikten sonra birkaç tane kuru kayısı yemek bağırsak faaliyetlerini hızlandırır. Bir bardak suya iki kuru incir katılıp kaynattıktan sonra ılıyınca suyunu içebilirsiniz.

– Kurutulmuş erikleri akşamdan ıslatın. Sabah kalktığınızda aç karnına yiyip üzerine de su için.

– Elma yemeklerden önce yenilince kabızlığı giderir.

– Kabızlığı giderici beslenme tarzı, bol lifli gıdalar tüketmeyi gerektiriyor. Günde bir çay kaşığı tarçınla lif ihtiyacınızı büyük oranda karşılayabilirsiniz.

– Erik reçeli yiyin.

– Taze incir kabızlığı gidermede etkilidir.

– Sinameki bilinen en iyi müshildir. Bir bardak suya bir tatlı kaşığı sinameki otu katıp demleyin. Aşırı miktarda içmemeye özen gösterin, ters etki gösterebilir.

– Hazımsızlık sorununa iyi gelen armudun sindirimde etkili olması için, kabuğuyla yediğiniz armudun üzerine bir ya da iki bardak kadar su içmeniz gerekir.

– Ayçiçeği kabızlığı giderir. Ayçiçeğini kökü ve çiçekleriyle kaynatın ve suyunu için.

– Keten tohumu kabızlığı gidermede oldukça etkilidir. Keten tohumunu havanda biraz döverek sabahları aç karnına, az yağlı yoğurtla karıştırarak yiyin.

– Zencefil çayı bağırsakların çalışmasını sağlar.

– Günde beş bardak çaydan veya iki fincan kahve gibi kafeinli içeceklerden fazlasını ve asitli, gazlı içecekler gibi hazır içecekleri tüketmeyin. Çünkü bu tür içecekler bağırsak çalışma hızını azaltır. Bir süre bu gıdaların tüketimini azaltın ve bağırsak faaliyetlerinizi gözlemleyin.

– Dr. Ender Saraç’tan kabızlık giderici çorba tarifi

Malzemeler:

Bir kilo arpa
2 adet kabak
Pırasa, ıspanak
Kereviz sapı
Bir çorba kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz ve su

Hazırlanışı:
Akşamdan arpanın üstünü örtecek kadar su dökülerek sabaha kadar bekletin, sabah haşlayın, sonra diğer malzemeleri de ekleyerek pişirin. Hazırlamış olduğunuz bu çorbayı sabah aç karnına için.

– Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’ndan kabızlığa karşı bitkisel kür
9-10 adet taze portakal yaprağını bir su bardağı suda 6 dakika hafif ateşte kaynatın. 6’ncı dakikadan sonra ocaktan indirin ve ılımaya bırakın. Sabah kahvaltısından bir saat sonra tamamını için. Bir hafta boyunca bir gün arayla her defasında taze hazırlayarak için ve kürü sonlandırın. Kabızlık şikayetinin durumuna göre haftada 2-3 defa tekrar edebilirsiniz.

Alıntı