Always on Display Galaxy S6 ve Note 5



Samsung’un Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleriyle kullanmaya başladığı Always on Display yani her zaman açık ekran özelliğini artık Galaxy S6 ailesi ve Galaxy Note 5 gibi modellerde de kullanmak mümkün.

Always on Display Android Nougat kullanan Samsung’larda kullanılabilir!

Samsung’un şarj ömrünü uzatmak için Galaxy S7 ailesiyle birlikte kullanıma sunduğu Always on Display, Galaxy S6 ailesi ve Galaxy Note 5 modellerine verilmemişti. Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre bu özelliğin kullanılması için özel bir çipe ihtiyaç duyduğu ve bu çipin 2017 öncesi üretilen modellerde yer almadığını söylemişti.

Bu doğrultuda her zaman açık ekran özelliğini Nougat güncellemesine dahil etmeyen Samsung, şarj ömrünü uzatmak için eklenen bu özelliğin eski modellerde tam tersi etki gösterdiğini ve bu nedenle kullanıcılara verilmediğini belirtmişti. XDA Geliştiricileri ise boş durmadı ve Always on Display özelliğini Nougat sürümüne sahip Samsung modelleri için kullanıma sundu.

iki adet APK dosyasıyla kolayca kullanmaya başlayabileceğiniz bu özellik sayesinde saat, takvim, pil durumu veya bildirimleri sürekli olarak ekranınızda görebileceksiniz.