Galaxy Note 3 Şarj Sorunu ve Çözümü
İlk olarak cihazınızın şarj aleti ya da kablosunda sorun olup olmadığını kontrol etmek için bu şarj aletini başka bir cihazda deneyin ve şarj olma hızını ya da şarj olup olmadığını kontrol edin. Eğer şarj aletinizde sorun varsa ilk olarak bu aleti yenileyin.
Eğer bataryanız şiştiyse de böyle bir sorunla karşılaşmanız oldukça normaldir üstelik batarya şişmeleri patlama ya da yanma gibi sorunlar oluşturabileceğinden dolayı da oldukça tehlikelidir. Bataryanızı kontrol edin ve eğer bir şişkinlik görürseniz cihazınızın bataryasını yenileyin ya da cihazınızı bir servise verin.
Bazı uygulamalar ya da işletim sisteminden kaynaklı sorunlar bile cihazınızın şarj olmasını engelleyebilir. Özellikle güç tüketimi yüksek olan uygulamalara sahipseniz cihazınız şarj olurken bile aynı hızda şarjı tükenebilir. Bu sorunun önüne geçmek için ise “Ayarlar **** Güç Tasarrufu” bölümüne girerek bu modu etkinleştirin ardından pilinizi en çok kullanan uygulamalara göz gezdirin. Eğer bu ekran gibi bir uygulamaysa parlaklığınızı olabildiğince düşürün ve düşük çözünürlüklü duvar kağıtları kullanmayı deneyin.