
Malzemeler
1 paket kuru biber (dolmalık kuru biber de olur)
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
Yarım bardak sıvı yağ
Tuz
Yapılışı
Kuru biberlerimizi yumuşayana kadar haşlıyoruz (çok haşlarsanız erir ve tadı olmaz). Biberlerimiz büyükse birkaç parçaya bölüyoruz. Ben dolmalık biberle yaptım, daha etli oluyor. Elinizde nasıl biber varsa yapabilirsiniz. Tavamıza çok sıvı yağ koyup iyice ısıtıyoruz. Biberlerimiz çoksa önce yarısını tavaya atıp kızartıyoruz. Diğer yarısını da kızartıp soğutuyoruz. Yoğurdumuzu tuzla iyice çırpıyoruz (isteğe bağlı sarımsak konulabilir). Küçük bir tavaya yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyup tereyağımızı da ilave ediyoruz. Yağımız ısınınca 1 kaşık unumuzu ilave edip rengi dönene kadar kızartıyoruz.
Sıcağıyla hemen yoğurtlu biberimizin üzerine döküp afiyetle yiyoruz. Yağ ve unumuzu yiyeceğimiz zaman yaparsak donmamış olur daha keyifle yersiniz. Yağ miktarını biberinizin az veya çok oluşuna göre siz ayarlayın.
Afiyet olsun.