Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
14 Haziran 2016
Bulunduğu yer
Yıldızların çiçeklere göz kırptığı yerden
Mesajlar
6.914
Seslenildi
664 Mesaj
Etiketlendi
127 Konu
Ruh Hali
Capcanli

Standart Kuru Biber Yoğurtlaması

31 Ocak 2017
1



Malzemeler

1 paket kuru biber (dolmalık kuru biber de olur)
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
Yarım bardak sıvı yağ
Tuz

Yapılışı

Kuru biberlerimizi yumuşayana kadar haşlıyoruz (çok haşlarsanız erir ve tadı olmaz). Biberlerimiz büyükse birkaç parçaya bölüyoruz. Ben dolmalık biberle yaptım, daha etli oluyor. Elinizde nasıl biber varsa yapabilirsiniz. Tavamıza çok sıvı yağ koyup iyice ısıtıyoruz. Biberlerimiz çoksa önce yarısını tavaya atıp kızartıyoruz. Diğer yarısını da kızartıp soğutuyoruz. Yoğurdumuzu tuzla iyice çırpıyoruz (isteğe bağlı sarımsak konulabilir). Küçük bir tavaya yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyup tereyağımızı da ilave ediyoruz. Yağımız ısınınca 1 kaşık unumuzu ilave edip rengi dönene kadar kızartıyoruz.

Sıcağıyla hemen yoğurtlu biberimizin üzerine döküp afiyetle yiyoruz. Yağ ve unumuzu yiyeceğimiz zaman yaparsak donmamış olur daha keyifle yersiniz. Yağ miktarını biberinizin az veya çok oluşuna göre siz ayarlayın.

Afiyet olsun.

hıhım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
28 Kasım 2016
Mesajlar
3.458
Seslenildi
359 Mesaj
Etiketlendi
114 Konu
Standart Cevap: Kuru Biber Yoğurtlaması
31 Ocak 2017
2
mantının içine pastırma atmışlar gibi bir görüntü oluşmuş
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj