Fil Mary, tarihin ilk asılarak idam edilen filidir.
Mary, Sparks World Famous Shows sirkinin 5 ton ağırlığındaki en büyük filiydi. Bakıcısını öldürdüğü için vince bağlanarak idam edildi.
12 Eylül 1916 tarihinde Sirk, Tennessee Kingsport kasabasında gösteri yapmış ve gösteri sonrası filin bakıcısı Red Eldridge, Mary’yi su içmesi ve serinlemesi için yakındaki bir su kaynağına götürmüş. Ancak Red Eldridge isimli bakıcı bir gün önce işe alınmış ve fil eğitimi ile ilgili deneyimsizmiş. Bakıcı Mary'nin sırtına binerek su kaynağına götürürken yolun kenarındaki tarlada bir karpuz görüp yolunu değiştirmeye kalkan Mary'e bakıcı Eldridge, engel olmak için elindeki kanca ile kulağının arkasından dürtünce fili yaralamış. Sinirlenen fil çılgına dönmüş ve hortumuyla sırtından atmış Eldridge’i. Daha sonra ezerek öldürmüştür. O sırada çevrede bulunan görgü tanıkları dehşet içinde seyrederler olayı. Mary onlara saldırmamış ve bir süre sonra yatışmıştır.Cinayet suçundan yargılanan fil Mary suçlu bulunmuş ve idamına karar verilmiş.
“Mary” idam edilirken tren vinci kullanılmasına rağmen İlk seferinde 5 tonu çekemeyen vincin zinciri kopmuş ve yere düşen Mary’nin kalçası ve bacakları kırılmıştır. İkinci kez vinç takviye zincirle güçlendirilmiş ve ''Mary'' idam edilmiştir.İdamı 2500’den fazla kişiden oluşan bir topluluk izlemeye gelmiştir.
Farkedmez

Üyelik tarihi
13 Nisan 2016
Bulunduğu yer
Tel'aran'rhiod
Mesajlar
20.014
Seslenildi
1781 Mesaj
Etiketlendi
96 Konu
Tarihte asılarak idam edilen ilk fil!
27 Haziran 2017
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Nootka bunu beğendi.

4Beğeniler









Normal