İsmek Yaz Kursları 2016 Ne Zaman Başlayacak.


Yine bir eğitim öğretim dönemi sonuna gelmiş bulunuyoruz. 18 Mayıs’ta başlayacak olan İsmek 20. genel sergisi ile kurslar son bulacak olup, yeni dönem kayıtları (İsmek 2016-2017) dönemi Eylül ayı ilk haftası başlayacaktır. Okulların tatil olması ile birlikte öğrenciler özellikle yaz kursu arayışı içerisine girmektedir. Geçtiğimiz yıl
bir ilke imza atan İsmek Yaz Kursları şeklinde gerçekleştirdiği eğitimler bu yılda merakla bekleniyor.

İsmek Yaz Kursları 2016 Ne Zaman Başlayacak?
Tekrar belirtmek gerekirse 20 yıllık eğitim süreci içerisinde sadece geçtiğimiz yıl yaz kurs uygulaması başlatmış olup, bu yıl olup, olmayacağına dair herhangi bir haber ve duyuru yayınlanmadı. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayı sonlarına doğru başlayan kayıtları kurs merkezi ve İnternet üzerinden online yapılmıştır. Bu yıl gerçekleşmesi halinde duyuru yine bu tarihlere doğru yapılır.

Kursiyerler 4 Grup Olarak Yaşlarına Göre Ayrılıyor
Normal kurslardan farklı olarak alt yaş sınırı 7 olup, burada tüm kursiyerleri bir araya toplamak yerine yaş uyumu planı yapılmaktadır. Bunun için 7-11 ve 12-15 yaş arasındakilere sabah ve öğle grubu eğitimleri verilirken 16-20 ve 21 yaş üzeri şeklinde yetişkin grupları bulunmaktadır. 16-20 ve 21 yaş üzeri yetişkinlere sabah, öğle, akşam ve tam gün eğitimleri verilmektedir.

33 Alanda Yüzlerce Branş Seçeneği
Yaptığı işi en iyi şekilde yapmayı amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi İSMEK Yaz Kursları içinde güzel bir planlama yapmış ve 33 ana alanda eğitimler vermektedir. Yani yüzlerce branş seçeneği anlamına gelmektedir. Branş seçimi konusunda ciddi bir sınırlama olmayıp, eğitim saatleri çakışmayacak şekilde seçim yapılabilir.Eğitimler yaş gruplarına göre farklılık göstermekte olup, dilerseniz öne çıkan branşlara bakalım.

Aile ve Tüketici Bilimleri
İlk ele alacağımız branş Aile ve Tüketici Bilimleri alanında olup, özellikle aile bireylerine çok önemli değerler kazandırmaktadır. 7-11, 12-15 ve 16-20 yaş arası kursiyerler için 2 farklı branş seçeneği bulunmaktadır. Birincisi ülkemizde de önemli sorun haline gelen Obezite İle Başa Çıkma olup, aynı şekilde okula giden çoklar için Okul Çağında Sağlıklı Beslenme eğitimleri verilmektedir.

Bilişim Teknolojileri
Kursiyerlerin en çok tercih ettiği alanlardan biri Bilişim Teknolojileri olmaktadır. Bilgisayar, bilim ve teknolojiyi bir arada bulacağınız bu eğitimlerde süre kısıtlı olduğu için hayal ettiğiniz tüm branşları bulamayabilirsiniz. Çünkü İsmek yaz kursları 2-2,5 ay gibi sürmekte olup, Bilgisayar Kullanımı, Web Tasarım, Web Programlama gibi en çok tercih edilen kurslar bu süreye sığmayacaktır. O nedenle daha basit, daha kısa süreli eğitimlere yer verilmektedir. Bilgisayarda Döküman Hazırlama, Ofis Programları Kullanımı, Bilgisayarda Ödev Araştırma ve İndirme Metodları ile Güvenli İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı branşları öne çıkmaktadır.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi
İsmek yaz kurslarında hem eğitim almak hemde eğlenmek isteyen 7-11 ve 12-15 yaş arası çocuklar için kukla yapımı, çocuk etkinlikleri ve drama çalışmaları gibi kurslar yer almaktadır.

Grafik ve Tasarım
İlgi çeken alanlardan biride grafik olup, özellikle resim yapmayı sevenlerin en çok tercih ettiği kurslardan biridir. İçerisinde dünyaca ünlü resim düzenleme programları ile yapabileceğiniz eğitimler yer almakta olup, kesinlikle kaçırmamalısınız. Photoshop ve İllüstrasyon eğitimleri yanı sıra karakter ve gazete tasarımları yapacağınız eğitimlerde aynı zamanda başarılı bir grafiker olmak için afiş tasarımları öğretilmektedir.

Kişisel Gelişim
Kendini geliştirmek isteyen kursiyerlerin en çok tercih ettiği alan hiç şüphesiz kişisel gelişim olmaktadır. Bu alanda sizler için önerilen kurslar arasında işitme engelli kardeşlerimiz ile kolayca iletişim kurabilmek için İşaret Dili kursları yanı sıra görme engelli kardeşlerimizin tek okuma imkanı olan Braille alfabesi eğitimleri yer almaktadır. Aynı şekilde tatilinizi dinimizin kerim kitabı Kur’an-ı Kerim öğrenerek değerlendirebilirsiniz. Bunun dışında etkili iletişim, güzel konuşma, doğru Türkçe kullanımı, yazı atölyesi, hayal gücünü geliştirme ve okuma grupları gibi bir birinden ilgi çekici kurslar yer almaktadır.

Yabancı Dil
Örgün eğitim haricinde yabancı dil öğrenmek isteyenler içinde imkanların sunulduğu kurslarda bir çok yabancı dil temel seviyede öğretilmektedir. İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Japonca, İspanyolca ve yabancı vatandaşlar için Türkçe eğitimleri yer almaktadır.


İsmek Yaz Kursları Ücretli mi?
Merak edilen hususlardan biride bu kursların ücretli olup, olmadığıdır. 1996 Yılında başlayan eğitimler hiç bir zaman ücretli olmamıştır. Bu nedenle yaz kursları da tamamen ücretsizdir.
.