BİP nedir, nasıl kullanılır?

WhatsApp’ın yaptığı yeni güncelleme ile birlikte farklı mesajlaşma uygulamaları gündeme geldi. Güncelleme sonrası BİP uygulaması en çok tercih edilenlerden oldu. BİP nedir, nasıl kullanılır, güvenli mi ücretli mi? Gibi sorular araştırılmaya başlandı. İşte BİP uygulaması ile ilgili merak edilenler..



Tüm Türkiye WhatsApp alternatifi uygulamalara yönelmeye başladı. Turkcell’in BİP uygulaması da WhatsApp'a alternatif uygulamaların biri oldu.

BİP NEDİR, NASIL KULLANILIR, GÜVENLİ Mİ, ÜCRETLİ Mİ?

BİP, Turkcell tarafından geliştirilmiş bir mesajlaşma uygulamasıdır. iOS, Android kullanıcıları için geliştirilen BİP uygulaması, tüm operatörler tarafından kullanılabiliyor.“En İnovatif Uygulama” ödülünü kazanan BİP, kullanıcılarına hızlı ve güvenli mesajlaşma, kaliteli sesli ve görüntülü görüşme sağlıyor.

BİP uygulaması ile kullanıcılar, kaybolan mesaj, caps yaratma, mesajlaşma, grup mesajlaşması, konum paylaşma, oyunlar ve para transferi gibi özellikleri kullanabiliyor. BİP uygulamasında çeviri özelliği de bulunuyor. Özellik sayesinde kullanıcılar farklı dillerden birileriyle konuşurken anında çeviri yapabiliyorlar.

BİP, App Store, Play Store ve AppGallery’de diğer mesajlaşma uygulamaları gibi ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Turkcell aboneleri için mesaj, fotoğraf, video, ses kaydı göndermeleri internet kotalarından düşmemektedir. Diğer paylaşımlar kullanıcıların paketleri varsa internet paketlerinden, yoksa normal mobil internet tarifesi üzerinden ücretlendirilmektedir.

Diğer operator aboneleri için uygulama içerisinde gerçekleştirilen aramalar, kullanıcıların varsa ses paketlerinden yoksa operatörün ses tarifesi üzerinden gerçekleşmektedir.

BİP uygulamasında uçtan uca şifreli güvenliği bulunuyor. Uygulama sunucularında mesajlarınızı yedekleme özelliği açık ise, mesajlarınız şifreli olarak saklanmaktadır. Yedekleme özelliği kapalı olan kullanıcılar için mesajlar sadece iletilmek üzere süreli olarak ve şifreli şekilde saklanmaktadır. Mobil cihaz ile sunucular arasındaki bütün iletişim SSL üzerinden şifreli ve güvenli bir şekilde taşınmaktadır

ntv