Malzemeler

2 kaşık tereyağ
2 kaşık tepeleme un
5 kaşık şeker
2,5 bardak süt
1 paket vanilya

Karamel için:

Her bir kase için 1 kaşık toz şeker
Bütün fındık

Karamelli Muhallebi Yapılışı

Karamel için gerekli olan şeker miktarını ayarlayıp, teflon tavaya aktarın ve kısık ateşte şeker eriyip karamel rengi alana kadar bekletin. Karameli muhallebi kaplarına pay edin.

Tereyağını tencereye alıp eritin. Unu ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından sütü ilave edip sürekli karıştırarak, üzeri gözgöz olana kadar pişirin. Kıvamı normal muhallebiden biraz daha yoğun olmalı. Sütünü o şekilde ayarlayın. Tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı ekleyin ve mikserle çırpın.


Önce karameli, ardından muhallebiyi kaplara pay edip, buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Servis tabağına ters çevirin ve üzerini fındık taneleriyle süsleyip servis yapın.