Sticky Toffee Puding Tarifi İçin malzemeler


Kek için
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı hurma
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • Bir tutam tuz
Tofee sosu için
  • 7 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3/4 su bardağı çiğ krema
  • 3 yemek kaşığı su





Sticky Toffee Puding Nasıl Yapılır?
  • Derin bir tava dolusu su kaynatın. Üzerine hurmaları ekleyerek 5 dakika bu şekilde kaynatın.
  • Ardından hurmaların suyunu süzün. Soğuk su dolu kaseye pişirdiğiniz hurmaları ekleyin.
  • Kasenin içinde hurmanın çekirdeklerini ve kabuklarını çıkartın.
  • Tavanın içerisine hurmaları, 1 su bardağı su, karbonat ve vanilyayı ekleyerek kaynatın.
  • Su köpürmeye başladığında altını kapatın ve üzerindeki köpükleri alın. Soğuması için bekletin.
  • Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
  • Bir kabın içerisinde un, tuz, kabartma tozu ve şekeri karıştırın.
  • Farklı bir kapta tereyağı veya margarini krema kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın.
  • Yağın üzerine hurmalı karışımı, unlu karışımı ve 1 adet yumurtayı ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız keki, fırın tepsisine alarak 25-30 dakika pişirin.
  • Tofee sosu için; Bir tavanın içerisine tereyağı, şeker, krema ve suyu ekleyerek pişirin.
  • Pişen sosu, oda sıcaklığında bekletin. Kek piştikten sonra 12 kareye bölün.
  • Hazırladığınız sosu kekin üzerine ve kenarlarına dökün.
  • Tekrar fırına atarak 2-3 dakika daha pişirin.
  • Sticky toffee pudingini, vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.




Alıntı