Saray Lokumu Malzemeleri

150 gram margarin
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 litre süt
100 gram hindistan cevizi – toz
1 su bardağı badem
Margarini eritin.

Unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun.

Üzerine toz şeker, vanilya ve sütü yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.

Muhallebinin topaklanmaması için devamlı karıştırın.

Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.

Büyük bir cam tepsinin içine toz hindistan cevizini serpin ve üzerine muhallebiyi yayın.

Soğumaya bırakın.

Ilınınca buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın.

Tepsiye dökülen muhallebiyi geniş kenarından, ince şeritler halinde kesin.

Kesilen şeritleri ortadan ikiye bölün ve rulo olacak şekilde sarın.

Lokumları hindistan cevizine bulayın ve bademle servis edin.