
Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ay yatırımcısına tek kazandıran Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği AŞ oldu. "Dört büyükler" olarak bilinen Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin hisseleri Eylül'de değer kaybederek yatırımcısını üzerken, Trabzonspor'un hisseleri değer kazanarak yatırımcısını sevindirdi.
EN ÇOK KAYBETTİREN FENERBAHÇE OLDU
Spor endeksi Eylül'de yüzde 3,7 değer kaybetti. Borsa İstanbul'da hisseleri Eylül ayında yüzde 4,8 yükselen Trabzonspor söz konusu dönemde yatırımcısına tek kazandıran spor şirketi oldu. Fenerbahçe, geçen ay yüzde 6,3 ile yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi oldu. Fenerbahçe'yi yüzde 3,6 ile Galatasaray izledi. Beşiktaş ise yüzde 3,5 ile yatırımcısına en az kaybettiren spor şirketi oldu.
9 AYLIK DÖNEMDE HEPSİ DEĞER KAYBETTİ
Yılın 9 aylık döneminde ise bütün spor şirketleri yatırımcısına kaybettirdi. Söz konusunu dönemde yatırımcısına en fazla kaybettiren yüzde 46,9 ile Beşiktaş oldu. Eylül ayında yatırımcısına tek kazandıran spor şirketi olan Trabzonspor'un hisseleri ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 41,3 azaldı. Söz konusu dönemde Beşiktaş ve Trabzonspor'u yüzde 35,8 ile Fenerbahçe izledi. Galatasaray ise yüzde 24,2 yatırımcısına en az kaybettiren spor şirketi olarak gerçekleşti.
EN FAZLA PİYASA DEĞERİNE GALATASARAY SAHİP
Eylül ayı sonu itibarıyla halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine Galatasaray sahip. Piyasa değeri 858 milyon 600 bin lira olan Galatasaray'ı 638 milyon lira piyasa değeriyle Fenerbahçe, 520 milyon 800 bin liralık piyasa değeriyle Beşiktaş ve 129 milyon liralık piyasa değeriyle Trabzonspor takip etti.
haberler.com
Jön TüRk

Üyelik tarihi
14 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Başkent
Mesajlar
33.815
Seslenildi
2159 Mesaj
Etiketlendi
342 Konu
Eylül Ayında Borsada Kazandıran Tek Spor Şirketi Trabzonspor Oldu
06 Ekim 2018
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Bunu hiç unutma Evlat ! Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı;devam edegelen sömürgeceliği ,döktüğü kan,akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur . . .
Aliya İzzetbegoviç
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Aliya İzzetbegoviç
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Normal