Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 2 Post By JesT
  • 1 Post By Penia
Seçenekler
Seçenekler
Stil
JesT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
05 Aralık 2016
Mesajlar
2.602
Seslenildi
157 Mesaj
Etiketlendi
30 Konu
Ruh Hali
Utangac

Standart 2017 DGS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı... Ek yerleştirme ne zaman?

06 Eylül 2017
1

2017 DGS sonuçlarının açıklanacağı tarih yüz binlerce öğrenci tarafından merakla bekleniyordu. DGS sonuçları ÖSYM tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. 23 Temmuz 2017 tarihinde uygulanan DGS sınavı için yüz binlerce öğrenci ter dökmüştü. DGS sınavından yeterli puan alıp üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen öğrenciler için durum netlik kazandı. DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ek yerleştirme işleminin ne zaman yapılacağı da merak edilmeye başlandı. Peki, DGS ek yerleştirme ne zaman yapılacak? İşte, DGS sonuçları sorgulama sayfası.

ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarıyla ilgili duyuruyu 16:40'da gerçekleştirdi;

"23 Temmuz 2017 tarihinde uygulanan 2017- Dikey Geçiş Sınavı (2017-DGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Sınav sonuçları, 06 Eylül 2017 tarihinde saat 16:40’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilenen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir"

TOPLAM 355 BİN ADAY BAŞVURUDA BULUNDU

Toplam 355 bin adayın başvuruda bulunduğu Diket Geçiş Sınavı'na, Türkiye genelinde 325 bin aday katılım sağladı. ÖSYM verilerine göre sınava giremeyen aday sayısı ise 30 bin olarak kayda geçti.

Sözel ve sayısal puan türünde 325'er bin kişinin puanı hesaplanırken, sayısal alanda ise 155 bin puan türü hesaplandı.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

30 TERCİH HAKKI BULUNUYOR

Penia ve Nutella bunu beğendiler.
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: 2017 DGS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı... Ek yerleştirme ne zaman?
06 Eylül 2017
2
teşekkürler
JesT bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj