
ABD ile Türkiye'nin anlaşmasının ardından Amerikan insansız hava uçakları ilk kez İncirlik Üssü'nden bomba yüklü olarak havalandı. Havalanan uçaklar Suriye'de herhangi bir hedefi vurmadı.
SURİYE HAVA SAHASINA GİRDİ
Pentagon sözcülerinden Jeff Davis İncirlik Üssü'nden insansız hava araçlarının bomba yüklü olarak havalandığını ve Suriye hava sahasına girdiğini açıkladı. Davis, "Bu noktada henüz hava saldırısı düzenlenmiş değil. Ama uçaklar ilk kez bomba yüklü olarak uçmaya başladı." açıklamasını yaptı.
Washington Post'a konuşan başka bir Amerikan Ordusu yetkilisi ise operasyonel planlamanın tartışıldığını anlatırken, İncirlik'in Suriye'ye yakınlığı nedeniyle uçakların Suriye hava sahasında geçireceği zamanı artıracağını söyledi.
"ESAD'LA SAVAŞMIYORUZ"
Bir başka önemli konu da ABD hava güçleri ve eğit-donat programındaki muhaliflerin Esad rejimi unsurlarıyla karşı karşıya gelmesi olasılığı. Obama yönetimi, eğit-donat programına dahil edilen muhaliflere Suriye rejiminin savaş uçaklarına karşı da hava koruması sağlayacağını açıklamıştı. Pentagon Sözcüsü Davis'e bu konu da soruldu. David rejimle savaşmadıklarını söylerken, "Bütün bunların ne için yapıldığının hatırlanmasında fayda var. Biz Esad rejimiyle savaşta değiliz. Eğit-donat programına katılanlar da IŞİD'le savaşacaklarını taahhüt etti." dedi.
"ONLARI KORUYACAĞIZ"
Esad güçleriyle eğit-donat programındaki muhaliflerin karşı karşıya gelmesi sorunu ABD Dışişleri'ndeki günlük bilgilendirme toplantısında da gündeme geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, bu konuda rejimin bilgilendirildiğini söyledi. Toner, eğit-donat programı dahilindeki Suriyeli muhaliflerin, IŞİD'e karşı kurulan koalisyonun bir parçası olduğunu ve onları koruyacaklarını söyledi.
Toner, "ABD Savunma Bakanlığı tarafından eğit-donat programı dahilindeki Suriyeli güçler, IŞİD'e karşı mücadele eden diğer müttefiklerimiz gibi, geniş yelpazede desteklenecektir ve buna savunma ateşi yardımı da dahildir." dedi.
"BUNU REJİME İLETTİK"
Angajman kuralları hakkında detaylara giremeyeceğini belirten Toner, "Başından beri söylediğimiz gibi, gerekli önlemleri alarak bu güçlerin görevlerini başarıyla yerine getirebilmesini garantiye alacağız." şeklinde konuştu. Toner, "Suriye'yi ABD uçaklarına müdahale etmemesi için uyarıda bulunmuştuk ve aynı şekilde, Suriye rejimini, IŞİD'e karşı mücadele eden yeni Suriye güçlerine de müdahale etmemesini tavsiye ediyoruz. Bunu onlara ilettik." dedi.
Jön TüRk

Üyelik tarihi
14 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Başkent
Mesajlar
33.815
Seslenildi
2159 Mesaj
Etiketlendi
342 Konu
ABD İncirlik'ten Silahlı İHA Kaldırıyor
05 Ağustos 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Bunu hiç unutma Evlat ! Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı;devam edegelen sömürgeceliği ,döktüğü kan,akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur . . .
Aliya İzzetbegoviç
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Aliya İzzetbegoviç
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Normal