HABERLER.com / ÖZEL Hakkari Dağlıca'da, PKK tarafından askeri konvoya karşı yapılan hain pusunun ardından başlayan operasyonlar devam ediyor; ancak çatışmalarda yaşananlara ilişkin henüz net bir bilgi yok. Şehitlerin ve yaralıların olduğu biliniyor ama sayıya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Kesin bilgi içinse Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması bekleniyor.

Bölgedeki kaynaklardan ise olayın detaylarına ilişkin bilgiler geliyor. Haberler.com Diyarbakır muhabirinin haberine göre; Hakkâri'nin Dağlıca ve Yeşildere bölgeleri arasında kalan mevkide askerlerin 4 günden bu yana operasyonda olduğu ve operasyondaki askerlerin, teröristler tarafından bilinçli olarak Dağlıca ve Yeşildere bölgesine çekildikleri iddia ediliyor. 300'e yakın PKK'lının saldırı düzenlediği olayda askerlerin PKK'nın elinde rehin olduğu iddia ediliyor. Yerel kaynaklarda 1'i Kurmay Yarbay olmak üzere 25 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığı bilgisi yer aldı.

TAKVİYE KUVVET OLARAK GİDİYORLARDI

PKK'lıların mayınla ve ağır silahlarla saldırı düzenlediği ve çok sayıda askeri şehit edip, onlarcasını yaraladığı Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca ile Yeşildere bölgeleri arasındaki 20 kilometrelik alanda askerlerin 4 günden bu yana operasyonda olduğu, parçalanıp içinde onlarca şehidin verildiği araçların takviye kuvvet olarak bölgeye geçmeye çalıştığı öğrenildi.

ASKERLER BİLİNÇLİ OLARAK BÖLGEYE ÇEKİLDİ

Askeri operasyonun başladığı ilk andan itibaren kırsalda kamufle olan PKK'lıların anbean takipte olduğu ve bilinçli olarak, askerlerin olası bir çatışmada takviye kuvvet gelişinin zor olacağı Yüksekova'ya bağlı Dağlıca ile Yeşildere bölgeleri arasına çektikleri öğrenildi.

SALDIRI KARARI KANDİL'DE ALINDI

Bu sırada anlık bilgiler PKK'lıların merkezlerine iletildi. Kandil de dahil olmak üzere terör merkezinde kurulan masada bölgeye yüzlerce PKK'lı sevk edilmesi kararı alındı.

AĞIR SİLAHLARLA DAĞLICA'YA İNDİLER

Ağır silahlar ile donatılan 300'e yakın PKK'lı, askerin operasyona başladığı 4 Eylül tarihinden iki gün sonra 5 Eylül'ü 6 Eylül'e bağlayan gece PKK'nın terör kamplarından Dağlıca bölgesine giriş yaptı.

KANLI PLAN DEVREYE SOKULDU

Kanlı plana göre; Türkiye içerisindeki Dağlıca'da bulunan örgüt mensuplarına, askerlere karadan takviye kuvvetin gelebileceği yolları mayınlama talimatı verildi. PKK'nın Irak'taki kamplarından gelen 300'e yakın terörist ise askerlerin bilinçli olarak çekildiği alanda bir çember oluşturdu.

TSK DURUMU FARK ETTİ, TAKVİYE GÖNDERDİ

Söz konusu hareketliliği TSK fark etti ve acil olarak karadan takviye yapılması kararı alındı. Başlarında da Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan'ın olduğu çok sayıda asker operasyon bölgesine sevk edildi.

DÖŞENEN MAYINLAR PATLATILDI

Zırhlı araçların geçisi sırasında Dağlıca ve Yeşildere arasındaki bölgede yollara ve sonrasında meydana gelecek olan çatışmadaki güzergâhlara yerleştirilen mayın ve bombalar ardı ardına patlatıldı.

"YEREL KAYNAKLAR 25 ASKER ŞEHİT" DİYOR

Patlamalarda iki araç tamamen parçalanırken, full zırhlı olan 10+3 kapasiteli kirpi aracında bulunan askerlerden aralarında Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan'ın da bulunduğu 25'e yakın asker şehit oldu.

"ASKERLER REHİN" İDDİASI

Yerel kaynakların iddiasına göre saat, 15:30 gibi meydana gelen patlamanın ardından PKK'lı teröristler 2 saate yakın ağır silahlarla saldırısını sürdürdü. Patlama ve ağır silahlarla yapılan saldırılarda askerlerin bir bölümünün şehit olduğu, bir bölümünün yaralandığı ve bir bölümünün de rehin alındığı öğrenildi.

BÖLGE BOMBARDIMAN ALTINDA

PKK'lı teröristlerin geldikleri Irak'taki kamplarına çatışma sonrası rehin aldıkları askerleri de alarak kaçtığı bilgisi alınırken, olayın meydana gelişinden saatler sonra Yüksekova, Hakkari ve Van'dan kalkan helikopterler bölgeyi bombardıman altına aldı.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPAMIYOR

Genelkurmay Başkanlığı'nın dün gece yaptığı açıklamada şehit sayısı belirtilmemişti. Bu sırada çatışma bölgesindeki yaralıların da gelen helikopterlerle taşınmasına ve gündüz vaktinde yapılan incelemeye rağmen Genelkurmay Başkanlığı'nın, çatışma ve şehit, yaralı sayısı ile kayıp asker sayısıyla ilgili net bilgi edinemediğinden paylaşmadığı ifade ediliyor.

SAVAŞ UÇAKLARI HAVADAN OBÜSLER KARADAN BOMBALADI

Çatışmanın yaşandığı günün gecesinde çok sayıda savaş uçağı da Diyarbakır ve Malatya'dan havalanarak PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan kamplarına bomba yağdırırken, bölgedeki karakollardan da PKK kampları ve barınaklarının olduğu bilinen alanlara doğru obüs, havan ve top atışı yaptı.