Kılıçdaroğlu: Darbe dönemi Cumhurbaşkanı ve başbakanını yazıldığı kitapçık olduğu söyleniyor
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 15 Temmuz darbe girişimi için önemli bir açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Darbe dönemi Cumhurbaşkanı ve başbakanını yazıldığı kitapçık olduğu söyleniyor" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haber kanallarının genel yayın yönetmenleri ve haber koordinatörleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.
Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu “15 Temmuz darbesinin sivil ayağına” ilişkin bir soru üzerine “Darbe dönemi siyasi görevlendirme içeren bir kitap olduğu söyleniyor. Sözde cumhurbaşkanı ve başbakanın isimlerinin olduğu söyleniyor” karşılığını verdi. Ancak Kılıçdaroğlu kitapçıkla net bilgi sahibi olmadığını ekledi.
Kılıçdaroğlu “Yenikapı ruhu bitiyor mu?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:
“Benim o süreçten beklentim farklıydı. Karşılaştığımız yaklaşım siz dediğimizi yapın oldu. Oyunu bozan taraf ben olup olmayacağım gibi bir tarzım yok. Demokrasi talebim var. Birliktelik sürsün evet, ama eleştirilerim sürecek. Yenikapı ruhu bu değil. Eğer biz itiraz etmezsek sivil darbe olur. Özel bir zamandan geçiyoruz ama bu istismar ediliyor.”
“OHAL” sorusuna ilişkin “OHAL’in uzatılmasına karşıyız” dedi.
Kılıçdaroğlu, “Gazetecilerin tutuklanması” ile ilgili “Yargılanmasına karşı değilim ama tutuklanmasını doğru bulmuyorum” dedi.
KILIÇDAROĞLU’NUN YAPTIKLARI AÇIKLAMALARINDAN BAZILARI ŞÖYLE:
* 15 Temmuz sonrası oluşan yapıyı ben bozmadım.
* OHAL TBMM’den geçti, biz desteklemesek de geçti Ancak OHAL uygulaması amacının dışına çıktı.
* Kanun hükmünde kararnamelere prensip olarak karşıyız. KHK ile devlet düzenleniyor, devleti TBMM yapılandırır. Devlet yeniden inşa edilemez. Hem Başbakan’a hem Cumhurbaşkanı’na bu kaygılarımı ilettim.
* Adli yıl açılışının sarayda yapılması çok yanlış. İktidarın Yenikapı ruhundan anladığı siz sesinizi çıkarmayın biz istediğimizi yapalım. Bizimse Yenikapı’dan anladığımız bu değil. Yenikapı ruhu demokrasi için ortak payda çıkarmak olmalı. Yargıçların Erdoğan’ı ayakta alkışlaması kara bir tablo.
* Bu sürece yönelik bazı kırılma noktaları var. Özellikle hakimler sanıkları tutuklamak zorunda hissediyorlar kendilerini. Aksi taktirde hakimler FETÖ’cü damgası yemekten korkuyor. Böyle bir atmosferde adale gerçekleşmez. Türkiye bu atmosferden çıkmalı.
* Gazetecilerin yaraların sanatçıların tutuklanması doğru değil. Yargılama olabilir ancak bu tutuksuz yargılama olmalı eğer terör örgütünün üyesiyse. Biz sanatçıların gazetecilerin yazarların tutuklanmasını kimseye anlatamayız.
* Cezaevlerinde işkence ve kötü muamele duyumları var. Bunu da biz Batı’ya anlatamayız. İnsan Hakları Komisyonu’nun bu konusunda bir araştırma yapması için biz bir girişimde bulunduk ancak bu iktidar partisi tarafından kabul edilmedi.
* TSK kahramanca mücadele yürütüyor.
* TBMM’de yıkılan yerler bir an önce yapılanmalı.
* AK Parti, CHP ve MHP’nin biraraya gelmesi önemli ama burada HDP’nin de olması lazım.
Penia

Şimdi Daha Deliyim

Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali

Kılıçdaroğlu: Darbe dönemi Cumhurbaşkanı ve başbakanını yazıldığı kitapçık olduğu söyleniyor
03 Eylül 2016
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.