Saadet Partisi’nin 6. Olağan Kongresi’nde Genel Başkan seçilen Temel Karamollaoğlu, başkanlık sistemine karşı olmadıklarını belirtti


Saadet Partisi’nin 6. Olağan Kongresi’nde Genel Başkan seçilen Temel Karamollaoğlu, başkanlık sistemine karşı olmadıklarını belirtti.

Milli Gazete'nin haberine göre, başkanlık sistemine prensipte itiraz etmediklerini belirten Karamollaoğlu, “Biz 1969’daki bağımsızlar hareketinden itibaren ilk başlangıçta başkanlık sistemini benimsemiştik. Bizim başkanlık sistemi ile prensipte bir itirazımız yok ancak nasıl bir başkanlık sistemi onu görmek isteriz” diye konuştu.

"ALLAH'IN LÜTFU"

15 Temmuz'daki Cemaat'in darbe girişimine de değinen Karamollaoğlu, Cemaatçi askerlerin paniğe kapılarak darbe teşebbüsünü öne almasını “Allah’ın bir lütfu” olarak niteledi.

EN BAŞINDAN BERİ MESAFE KOYDUK

Milli Görüş’ün Cemaat'le yıldızlarının hiçbir zaman barışmadığını ve Cemaat üyelerine hiçbir zaman güvenmediğini söyleyen Karamollaoğlu, “Biz geçmişte Türkiye’deki her Müslümanı kucakladık ve dünyaya ilan ettik ama bu adamlarla bir kere kucaklaşamadık” dedi.

BİR ADAM BUNU SÖYLERSE KÜFRE GİRER

Karamollaoğlu, Fetullah Gülen’in, “Cebrail bir parti kursa, ben ona diyeceğim ki, bir parti kurdun ama müsaadenle ben seni desteklemeyeceğim” sözlerini eleştirerek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Cebrail (A.S.) peygamberlere gelir; onun getirdiği Cenabı Hakk’ın emrinden başka bir şey olmaz. Cebrail (A.S.) keyfi gelmez ki! Bir adam bunu söylerse küfre girer. Hiçbir zaman barışamadık ama bunlar maalesef son zamanlarda devletin, tabi 40 yıllık bir çalışma ama son zamanlarda hızlandı, sinir uçlarına kadar nüfuz etmişler. Buralara nüfuz ederlerken de hak, hukuk, adalet tanımamışlar; insanlığa önem vermemişler. Bana bağlı mısın değil misin tek madde bu.”

"DIŞ MİHRAKLARIN PARMAĞI VAR"

Saadet Partisi’nin 6. Olağan Kongresi’nde kullandığı, “Şunu herkes bilsin ki Madımak da bizim acımızdır, Başbağlar da bizim acımızdır, Roboski de bizim acımızdır” sözlerine ilişkin de konuşan Karamollaoğlu, “Sivas hadislerinde elbette hayatını kaybedenlerin duydukları acıyı biz belki duymayabiliriz ama en çok belki onlardan daha fazla biz hissettik o acıyı” şeklinde konuştu. “Ben büyük çaplı hadiselerde, dış parmak olmadan hadiselerin kendiliğinden gelişebileceğine ihtimal vermiyorum” ifadesini kullanan Karamollaoğlu, “Roboski gibi yerlerde de bu tesadüfen olacak işler değil. Zaten Başbağlar’da bir plan dâhilinde insanları camiye toplayıp katledeceksiniz, bu vahşeti kimseye anlatmak mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.

AYDINLARI YAKANLARA "GAZANIZ MÜBAREK OLSUN" DEMİŞTİ

Bugün Sivas olaylarını "dış mihraklar"a bağlayan Temel Karamollaoğlu, 1993 yılındaki Sivas Katliamı sırasında Fazilet Partisi’nden Sivas Belediye Başkanıydı ve aydınları yakarak öldürenlere "Gazanız mübarek olsun" diye seslenmişti.

CEMAAT’İN YAYIN ORGANINA KONUŞMUŞTU

Karamollaoğlu, 2012 Mart ayında Gülen Cemaati’nin kapatılan yayın organı Zaman gazetesine konuşmuş ve Sivas Katliamı’na ilişkin skandal ifadeler kullanmıştı.

Madımak oteli önünde aydınları yakanlara "Gazanız mübarek olsun" diye seslenen Temel Karamollaoğlu, "Hadiseler anlatılırken her şey olduğu gibi anlatılmalı. Oradaki ölümler nasıl olduysa olduğu gibi anlatılmalı. Abartılarak ve provoke edilerek anlatılmamalı.” demişti.

Zaman'a verdiği röportajda Sivas Katliamı’nın güvenlik zafiyetinden çıktığını öne süren Karamollaoğlu, daha önce de bir televizyon programında, Sivas'ta can verenlerin "yanarak değil, dumandan boğularak öldüğünü" söylemiş ve "gazanız mübarek olsun" sözünün aslında "dil sürçmesi" olduğunu savunmuştu.

Odatv.com